Karácsonyi adománygyűjtés

Az ünnepek közeledtével idén is több adománygyûjtési akcióra kerül sor. Szentes Város Önkormányzata összesen mintegy félmillió forinttal járult hozzá a Szabadidõs Sportklub és Ollai Istvánné képviselõ asszony hagyományos adománygyûjtéséhez, ezzel is támogatva a rászorulókat.

 A Vöröskereszt tartós élelmiszert és ruhanemût gyûjt, megközelítõleg 100 db csomagot fognak kiosztani Szentesen és térségében. Ezen túlmenõen a rászorulók az önkormányzat szociálpolitikai osztályán igényelhetnek étkezési utalványt, átmeneti segélyt és tûzifát. Aki szeretne valamelyik lehetõséggel élni, megteheti ügyfélfogadási idõben, hétfõn és csütörtökön, 8:00 és 16:00 óra között, fényképes igazolvánnyal és lakcímkártyával.     

Városközpont rehabilitáció

2012-ben elkezdõdhetnek a város rehabilitációs program keretében a felújítások. A vállalkozók kiválasztása nyílt közbeszerzési eljáráson keresztül történik majd. A 2012. évi megvalósítások közül az elsõ ütemben, a Fehérház üzleti portál, Tokácsli Galéria felújítása, a Vállalkozói Központ korszerûsítése és felújítása, a Diákpince felújítása és akadálymentesítése, valamint a Szent Miklós templom környezetének rendezése kerül kiírásra, összesen 227 millió forint elszámolható költséggel.
A második ütemben a Kurca-híd felújítására és bõvítésére kerülhet sor 42 millió forint költségben, a harmadik ütemben pedig a Boros Sámuel Szakiskola kertrendezése, a Szabadság téri autóbusz pályaudvar kerékpártárolóinak kialakítása és az evangélikus templom körüli kertépítészet 33 millió forint költségben.

A 2013. évre tervezett negyedik ütemben az Ady Endre utca 1-3 számú ingatlan homlokzat felújítása és a Szentes Városi Bíróság és Ügyészség homlokzat felújítása történhet, összesen 113 millió forint felhasználásával. Majd az ötödik ütemben a Kossuth Lajos utcai közvilágítás korszerûsítése, a körforgalom kiépítése, a Horváth Mihály utcai járda építése, a Petõfi Sándor utca átalakítása és az Ady Endre utca rendezése következik, összesen 285 millió forint forrásból.  

Üdülõközpont  – árváltozás

A képviselõ-testület november 28-i ülésén egyhangúan elfogadta Szirbik Imre polgármester javaslatát, miszerint a szentesi Üdülõközpont a kedvezményes sportolói bérletre jogosultak körét bõvíti. A 150 alkalomra szóló bérletet minden sportoló igénybe veheti sportágtól függetlenül, aki valamelyik sportegyesület tagja, és ezt igazolni is tudja. Ezen kívül 2012. januárjától a belépõjegyek árai változnak, többek között például a felnõtt napi jegy 1150 Ft lesz, szentesi állandó lakosok esetében 990 Ft.

Karácsonyi vásár

A hagyományokhoz híven idén is megnyitja kaput a karácsonyi vásár. A Szent Miklós téren felállított faházakban, valamint a Páterház panzió és étterem elõtt december 8. és 23. között, 10:00-19:00-ig várják az érdeklõdõket, vásárlókat. A kínálatból többek között nem maradhat ki a forralt bor, válogathatnak a szebbnél szebb kézmûves termékek között, ehetnek friss sültgesztenyét. A vásárba érkezõket mindennap egy-egy óvodás csoport köszönti pár perces elõadással, valamint az óvónõk mesélnek az érdeklõdõknek.  Az ünnepélyes megnyitó december 8-án 14:30-kor megtörtént.

Kossuth u. 8-10.

A munkálatok befejezése nagy erõkkel folyik. Közel 40 millió forintot nyert az önkormányzat homlokzati felújításra, hõszigetelésre, a földszinti üzletportálok nyílászáróinak cseréjére. A pályázaton kívül folyik a két épület hátsó részeinek felújítása és a Földhivatal épületének cserepezés áthajtása, javítása. Az épületek hátsó részén, pályázaton kívüli forrásokból új üzletek kialakítása történik. A munkálatok befejezésének idõpontja 2011. december 21.
Összeállította:
Puskásné
Bárány Zsuzsanna

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.