Vendéglőt bővít, panziót épít a Turbó Kft.

A huszonegy évvel ezelõtt Szentesen alakult, ma már csongrádi székhellyel mûködõ Turbó Kft. a vendéglátásba is „belekóstol”. Az idén a cég tulajdonába került csongrádi Kertvendéglõt rövidesen rendezvényteremmel és panzióval bõvítik. A Turbó a kétlakiságát továbbra is megõrzi, a vendéglõben és a panzióban is kiemelten számítanak a szentesi vendégekre.

Tizenöt gépjármûvezetõ oktatással foglalkozó ATI-alkalmazott közvetlenül a rendszerváltás után alapította meg Szentesen a Turbó Kft-t, amely az elmúlt két évtizedben hatalmas gazdasági sikereket ért el. A cég oktatási profiljához kapcsolódó tevékenységek ugyan még 1994-ben beálltak egy állandó szintre, az egykori tulajdonosok bölcs és elõrelátó döntésének köszönhetõen a gazdasági társaság mégis remekül tudott fejlõdni. A cég ügyvezetõ igazgatója, s immár többségi tulajdonosa, Kása István lapunknak elmondta: a ’90-es évek derekán náluk is napirendre került elbocsátások elkerülése érdekében nyitották meg a csongrádi ital nagykereskedést, amely a piacszerzés során Csongrádra és Szentesre, valamint a két város térségére összpontosított. Az áruforgalmuk tíz százaléka Csongrádon, negyven százaléka Szentesen realizálódott, ami Kása István szerint abból adódik, hogy a Kurca-parti városban mindig jobb volt a gazdasági élet, s emiatt hatékonyabban tudtak mûködni a szórakozóhelyek is.

A Turbó Ital Nagykereskedés az ezredforduló idejére a Dél-alföld kereskedelmi életében meghatározóvá, majd rövidesen fogalommá vált. A rekord árbevételük 2006-ban meghaladta az egymilliárd forintot, ám a szárnyaló üzletág mellett is fenntartották az autósiskolát, amelynek a bõvítésérõl sem feledkeztek meg. A Csongrádi Környezetvédelmi Ipari Park részévé vált egykori laktanya területén rutinpályát alakítottak ki. A létesítmény bõ féléve megkapta a hivatalos minõsítést, így a Turbó szentesi és csongrádi tanulóinak a rutinvizsgára már nem kell Szegedre utazniuk, a vizsgafeladatokat a gyakorlás során megismert csongrádi pályán teljesíthetik.
A Turbó idén a vendéglátásba is „belekóstolt”. A csongrádi gyógy- és strandfürdõ szomszédságában elkészült a Turbó Kalandpálya, amely a Kertvendéglõ legújabb kiegészítõ létesítménye. A tervek szerint már az év végén megnyílik a vendéglõ új, százhúsz férõhelyes rendezvényterme, amelyhez egy modern, nyolcszobás panzió is épül. A nagyterem, a házias konyha és a kényelmes, tágas szobák a szentesi családi és céges rendezvényeknek, vagy akár térségi konferenciáknak is kitûnõ helyszínt adhatnak. Az új létesítmény csábító erejét növeli a tengerpart illúzióját keltõ Körös-toroki homokföveny, valamint a horgászatra kitûnõen alkalmas helyi és térségi holtágak sokasága is.     (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.