“Ha puha vagy, itt megkeményedhetsz, ha kemény vagy itt megmutathatod! – 20 éves a szentesi rögbi

A húsz esztendõt próbáljuk összefoglalni röviden: 1991. március 18-án volt az elsõ alakuló edzésük a szentesi rögbiseknek a MÁV pályán.

Vida-Szûcs Lajos, a kecskeméti fõiskolán ismerkedett meg a rögbi sport alapjaival és hazatérve Szentesre, gondolt egy merészet és megalapította a Szentesi Vasutas Sport Klubbon belül a 91′- esek rögbi szakosztályát. A csapat tagjai fõleg középiskolások voltak, ami az akkori felnõtt csapatokhoz képest jelentõsen fiatalabb “évjárat”.
Az elsõ mérkõzésre 1991. június 16-án, Kecskeméten a GAMF pályán került sor, ahol a helyi csapat által megrendezett tornán vettek részt a szentesi srácok. Akkori csapatnévsor: Rákóczi Zoltán, Busi Lajos, Mészáros Tamás, Litovszki Norbert, Krausz Zsolt, Molnár Ferenc, Kása Gábor, Rákóczi Gábor, Antal Mátyás, Debreceni János, Dobos Attila, Katona-Kiss Róbert, Keller Ferenc, Faragó Róbert, Horváth Tibor, Medvegy Zoltán, Baranyi Gábor, Magyar József, Zöldi Attila, Vida-Szûcs Lajos edzõ.

1991. szeptember 1-én a Magyar Rögbi Szövetség, tagjai közé választotta a szentesi csapatot.
Az alapító és játékos- edzõ Vida- Szûcs Lajos távozása után a csapat irányítását 1999-ben Törõ-csik Sándor vette át, majd 2008-tól Dobos Attila a szentesiek edzõje.
Az évek során a szentesi alakulat több utánpótlás és felnõtt korú válogatottat is kinevelt.
Az elmúlt húsz év alatt többször megnyerték a II osztályú bajnokságot, illetve nem kis meglepetést okozva, a magyar rögbisek között 2007-ben második helyezést értek el a Magyar Kupán.
Jelenleg a Szentesi 91-esek Rögbi Klub az NB I-es bajnokságban szerepel, és idén megszervezte a Szentesi Öregfiúk csapatát is.
A huszadik évfordulót méltón szeretnék megünnepelni ezen a nyáron. Július 16-án tornát rendeznek a hazai élvonalban szereplõ csapatok részvételével.                         B. G.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.