Testvérvárosok kulturális fesztiválja, hetedszer

Ma délután, sajtótájékoztató keretében ismertették a szervezők Szentes testvérvárosainak hetedik kulturális fesztiválja programját.

A hétvégi rendezvényeket szervező önkormányzat képviseletében Szirbik Imre polgármester diplomáciai nagyüzemről beszélt, amikor a város kilenc testvértelepülése közül hét jelen lesz. A “két ember között legrövidebb út egy mosoly” mottóra épülő programok azonban komoly előrelépést ígérnek a települések gazdasági kapcsolataiban is, hiszen szombaton délelőtt írják alá azt a Starter megállapodást, amely alapítványi formában nyithat új fejezetet a szféra szereplői számára. Az együttműködés ezen formája Európában úttörőnek számít – fogalmazott.

Mihály Béláné, a programsorozat kulturális főszervezője megerősítette, hogy a programokon 8 ország 9 városából érkező vendégcsoportok a város 10 helyszínén mutatkoznak be a helyi közönségnek. (A mellékelt, kinagyítandó program a részleteket is tartalmazza – szerk.) Kiemelte a szombat esti gasztronómiai programot, amelyen nemzeti eledelek készülnek, valamint a vasárnap délelőtti faültetést a Széchenyi ligetben. Majd szólt a kísérő rendezvényekről, így a péntek délutáni pedagógusnapi ünnepségről is.

A Szentesi Művelődési Központ munkatársai is oroszlánrészt vállaltak az idei találkozó szervezésében. Varróné Szabó Ildikó igazgató a Gyermeknap és a Kirakodó vásár részleteiről tett említést. (A program itt kinagyítandó! – szerk.)

Elmondta, hogy az idei rendezvényre közel 50 vásározót várnak. A testvérvárosokból lengyel színjátszókra, újszentesi népi és moderntáncosokra már biztosan számíthatnak a Kossuth téren  nézelődők.

Hallhattunk továbbá arról is, hogy a helyi  képzőművészek a Dózsa-házban rendezett kiállítás keretében fogadják a testvértelepülésekről érkező kollégáikat. Alkotnak, ismerkednek, majd közösen főznek és falatoznak jó étvággyal.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.