Bővülő szolgáltatások a könyvtárban

A Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. a TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0021 A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erõsítése az élethosszig tartó tanulás érdekében – Tudásdepó – Expressz. OLVASS-SHOW Könyvtárközi együttmûködés a szolgáltatások egyenlõ esélyû hozzáférésének megteremtése érdekében c. pályázat keretében 7.491.000 Ft-ot nyert szolgáltatásfejlesztésre.

Végéhez közeledik a pályázat keretében vállalt könyvtári szolgáltatások új struktúrájának kialakítása, a tervezett szolgáltatásokhoz és interaktív felületek létrehozásához szükséges fejlesztõ munka.
Folyamatosan építjük elektronikus katalógusunkat, a szentesi könyvtár állományának feldolgozását követõen elkezdõdött a nagymágocsi és fábiánsebestyéni könyvtár dokumentumainak vonalkóddal történõ ellátása és a könyvek feldolgozása is. A munka eredményeként akár otthonról is megállapíthatóvá válik, hogy egy-egy kiadvány megtalálható-e a könyvtár állományában; lehetséges elõjegyzést ill. hosszabbítást kérni az adott dokumentumra.
Annak érdekében, hogy minél többen tudják használni könyvtárunk új számítógépes szolgáltatásait, valamint az interneten elérhetõ online adatbázisokat, térítésmentes internethasználati tanfolyamokat szerveztünk. A tanfolyamok résztvevõi megismerkedtek az internet használatának alapvetõ szabályaival, az elektronikus levelezéssel, a hétköznapokban is hasznosítható online adatbázisokkal (pl. menetrend információk).
Könyvtárunk vállalta legalább havi egy olvasásnépszerûsítõ program megszervezését is, ezen felül a konzorciumi partnerekkel megállapodtunk közös programok indításában is. 

A projekt keretében elsõsorban vetélkedõkkel, ismeretterjesztõ elõadásokkal, könyvbemutatókkal vártuk Szentes és kistérsége gyermek és felnõtt lakosságát. Részt vettünk a Népi vásáron, vendégül láttunk Szenteshez kötõdõ ismert személyeket (pl. Fesztbaum Béla), könyv- és könyvtárhasználati vetélkedõket hirdettünk 7-18 éves fiataloknak. Programjaink közös eleme az olvasás fontosságának bemutatása, az olvasásban rejlõ öröm bemutatása volt.

A projekt 2011. június 30-án zárul, a hátralévõ idõben is szeretettel várunk minden érdeklõdõt programjainkra!                       (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.