Gyógyuljon Túrkevén

Az idén 750 éves Túrkeve város Jász-Nagykun-Szolnok megyében található, a Nagykunságban. A város kiemelkedõ rendezvényei a Böllértalálkozó, minden év februárjában és a Kevi Juhászfesztivál, mely májusban kerül megrendezésre. Egész évben üzemel a nemrég felújított Termál és Élményfürdõ, melyet a Gyógyfürdõ Kft üzemeltet.

– A Kft kezelésében van a helyi termálfürdõ, a kemping és az apartman házak is, – mondja el Perge József, a Túrkevei Termál- és Élményfürdõ igazgatója, aki körbevezetett a létesítményben, ahol még javában folynak az elõkészületek a május elsejei nyitásra.
– A fürdõben jelenleg egy fedett és egy nyitott gyógymedence található, mely egész évben üzemel. Jelenleg a TB által finanszírozott hét fajta fürdõgyógyászati gyógykezelés vehetõ igénybe, de a fürdõben járóbeteg szakrendelés is van (reumatológia, elektroterápia, gyógytorna). De nem csak a gyógyászatból él a fürdõ, hanem május elsejétõl szeptember végéig egy elemekkel dúsan megrakott, csúszdás élménymedence is szolgálja a felüdülést. Az 500 m2-es vízfelület minden generáció részére kikapcsolódást nyújt.
– Ezen kívül van egy kis gyermekmedencénk, valamint strandmedencénk, kifejezetten játék céljából, ill. uszodánk, amelyet június közepétõl augusztus végéig üzemeltetünk. A fürdõ területén sportolni is lehet, tenisz, minigolf pálya várja a sportok szerelmeseit. A homokos területen foci, ill. röplabda pálya áll vendégeink rendelkezésére. Akik több napos, hetes üdülésben gondolkodnak, azoknak egész évben szállást tudunk biztosítani az apartman házakban, akik pedig lakókocsival, sátorral érkeznek, õket a kempingben tudjuk fogadni.
Perge József a megközelíthetõségrõl azt mondta, hogy Szentesrõl jó a közlekedés. A Szeged – Miskolc autóbuszjárat délelõtt 9 óra 50 perckor érkezik Túrke-vére, és 18 óra 58 perckor indul vissza. A fürdõ 5 perces sétára van a buszállomáshoz.
– A részletesebb információkat megtekinthetik a www.turkevetermal.hu oldalon, kérem látogassanak el hozzánk, legyenek a vendégeink!

Kép és szöveg: dm.

(Kinagyítható!)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.