Boros György grafikái a Galériában

A Topolyai Művésztelep alkotója, Boros György grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 7-én a Galériában.

A 17 órakor kezdődő gyűjteményes tárlatot Kerekes Sándor képzőművész – költő ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködnek a Színkör Művészeti Alapítvány diákjai.

Boros György Szabadkán született 1934-ben. A belgrádi Tanárképző Főiskola festészeti szakán Ante Abramovic növendékeként végzett 1955-ben. Tanárként az eltelt negyven év alatt számtalan elismerésben részesült mind hazájában, mind külföldön.
Közéleti és alkotói tevékenysége sokoldalú, sokrétű és színes. Ez a, főleg személyes elkötelezettsége, nagyfokú szakmai tudása ismertté tette a Vajdaság, a volt köztársaságok, de nagy mértékben a világ többi országa területén is.
A Vajdasági Iparművészek és  Formatervezők Egyesületének 1979 óta tagja. Szabadkán él és alkot mint festő-grafikus.

"Boros kevésbé poetikus, inkább tudományos gondolkodású művész, de technicizmusának és "számtaniságának" semmi köze a régi pozitívizmushoz, hanem inkább a számológépek világához, az elektronikához, a mikrovilághoz áll közel. Amit Boros kiállít, azt művészi értékében még korai megítélni, de amire utal – a jövőt előrejelzi – fordulópont lehet Vajdaság grafikai művészetében." (Ács József) 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.