E havi témánk – A vállalati eredmény optimalizálásának eszköze (II.)

A Katalin Team Adó- és Pénzügyi Tanácsadó KFT ügyvezetõje, Kánvási Katalin közgazdász, igazságügyi adó- és járulékszakértõ rovata.

A halasztott adófizetéssel járó, és a vállalati eredmény befolyásolásaként felhasználható, cégvagyonból magánvagyont generáló költség elszámolási lehetõséget mutatom be ebben a cikkben.

Több, nemzetközi vállalatnak is van hasonló terméke. A különbség ezen vállalatok, és a most bemutatásra kerülõ vállalat terméke között „csak” az, hogy ez az egyetlen cég Magyarországon, amelynek a költségelszámolására a Pénzügyminisztérium is engedélyt adott, mely kötelezõ erejû a magyar bíróságokra és az APEH-ra nézve is. Ez azt jelenti, hogy aki költségként elszámolja ezt a terméket a vállalkozásában, és ebbõl késõbb vitája származna a jelzett szervekkel, a PM által kiadott engedély (száma: 17043/-2008/6.) „megvédi” õt minden támadástól.
A termék jellemzõi: bonusz jóváírás a rendszeres díjakra, eseti befizetés lehetõsége, öröklési illetékmentesség (üzleti vagyonból!), kamatadó mentesség, adóoptimalizálás, cégvagyonból magánvagyont teremtek, APEH, bíróság nem inkasszálhat a számláról és nem végrehajtható, a cafeteria rendszerbe beépíthetõ, munkavállalók közép- és hosszú távú motiválásának eszköze, stop-loss funkció, hitel opció igénybevételi lehetõség. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy adózás elõtti,  VAGY adózás utáni eredménybõl tud valaki felkészülni pl. a megváltozott nyugdíjrendszerre!
Ha úgy ítéli meg, hogy Önnek szüksége volna egy ilyen termékre, keressen bizalommal.
Amennyiben van olyan adózással kapcsolatos téma amelyrõl szívesen tájékozódna jelen kereteken belül, kérem juttassa el hozzám témajavaslatát az alábbi e-mail címre: kanvasikatalin@szentesikabel.hu, vagy kérje telefonon: 06/20/-985-17-07.                      
(x)

Előzmény: www.varosivisszhang.hu/?p=8940

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.