Küzdelem egy csepp vérért – Újra itthon a vérellátó

A_vérellátó_állomáson.jpgAz egészségügy lehetetlen és bizonytalan helyzetét mutatja az az elkeseredett küzdelem is, amelynek eredményeként a szentesi kórházban mégis csak mûködhet a vérellátó állomás.

A megyében a szentesi térségben élõk a legaktívabbak. Ha vért adhatnak, ezt évente mintegy hatezren meg is teszik. Azonban a szentesi kórház használja el a legtöbb vért is a mûtétei és kezelései során. Ezt dr. Kispál Mihály, a szentesi vérközpont vezetõje mondta a napokban abból az alkalomból, hogy az intézmény a régi helyén üzemel tovább, mint ha mi sem történt volna.
Az állomáson eddig a véradók negyven százaléka adott vért, de sokan nyújtják karjukat a szervezett, kiszállásos  véradások alkalmával is. Agócs Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt területi vezetõje megerõsítette, hogy a továbbiakban is szívesen fogadnak minden jelentkezõt, akár itt az állomáson, akár a helyszíneken.

A_vérellátó_állomáson.jpg

Fenyves Ernõ, a szentesi Bugyi István Kórház nem rég megbízott igazgatója is örömmel nyugtázta, hogy a vérellátó mégis marad. Szirbik polgármester pedig az elsõk között vért is adott.  Rendszeresen teszi.
Kispál Mihály  azt is elmondta:
– Jövõre lesz negyven esztendeje, hogy a kórház régi röntgen épületét megkapta a vérellátó. Nemsokára már 1200 litert is kitett az az éves vérmennyiség, amelylyel az egészségesek a betegeket segítették. Így a kórházban megindulhattak pl. a mûvese kezelések, és számos olyan mûtéti eljárás, amely köztudottan sok vért igényel. Az oszág legjobban felszerelt negyvennégy kórháza közé került a szentesi is, ahol jól képzett, lelkiismeretes munkatársak látják el a napi feladatokat.
A szentesi Vérellátó állomás kedden és szerdán 8-12 óra között fogadja a vért adni szándékozó térségi lakosokat. Valószínû, kinyitnak a csütörtöki napon is, majd meglátjuk. Aki tehát teheti, adjon vért. mert nagy szükség van minden cseppjére.                 
– te –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.