Olvasói porta: Felejthetetlen pillanatok Nagytőkén

A gazdasági válság miatt nem lett volna lehetõség a falunap megrendezésére, ha a segítõkész emberek adományaikkal nem támogatták volna. Köszönjük a segítséget.

Augusztus 8-9-én volt a falunap. Változatos mûsorokkal tették színesebbé az ünnepet a helyiek és vidékiek. Este Nótás Jana teremtette meg a jó hangulatot szép dalaival, majd az orosházi Lengyel-Kovács Duó szolgáltatta a talpalávalót, amelyre táncra perdültek a fiatalok és idõsek.
Vasárnap délelõtt gyülekeztek három megyébõl a fogathajtók, szebbnél-szebb lovaikkal és csikóikkal. Közben elkezdõdött a fõzõ- és süteménysütõ verseny is. Csodálatos volt a fogathajtó verseny, Boldizsár János, a fogathajtók “királya” szervezte, együtt a résztvevõkkel, nem kis fáradsággal. János olyan mutatványt produkált, amelyre nem volt példa. Az én lányom ült a fogatán, és a száguldó lovaival áthajtott kétszer a futballkapufa alatt. A tömörkényi Szabó József ebben az évben kezdte a fogathajtást. Õ is szép eredményt ért el. A gátéri hajtó csak úgy száguldott a két gyönyörû pónilovával. Igen megható volt az eredményhirdetés, amikor a Himnusz elhangzott. Boldizsár János átadta a díjakat, legnagyobb részét õ faragta fából. Öröm tölt el, hogy a volt tanítványom ilyen tehetséges. Nagyon szép volt, amikor a különdíjakra került a sor, és a gyõzelmi induló felhangzott, a fogathajtók pedig elõre hajtották lovaikat.
Különdíjat kapott János, a tiszasasi Mihály Szilvi és Boldizsár Beáta, aki fiatalkora ellenére igen tehetséges. Még többen is. Megköszönték János édesanyjának is a segítségét. A lányomat is jutalmazták, mivel elõször nevezett a fogathajtásba.
Eddig minden falunapon megjelentem. Boldog vagyok, amikor találkozom rég nem látott ismerõseimmel és beszélgethetek a volt kedves tanítványaimmal. Szép és felejthetetlen pillanatok voltak számomra.

Szél Ferencné
nyugdíjas tanítónõ

Előzmény: www.varosivisszhang.hu/?p=4753

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.