Átadták a Vecseri-foki összekötő utat és parkoló övezetet

Folytatódott a városkép megújítása, újabb kiemelkedő fontosságú út és parkoló épült Szentesen.  A Dél-alföldi Operatív Program DAOP-2007-3.1.1/B pályázatának keretén belül megvalósult fejlesztés, a Szentes Vecseri-foki összekötő és a parkoló, majd pedig a szintén nemrég épült, 100+50 fős Idősek Szolgáltató Centrumához vezető útszakasz kiépítése már régóta kívánatos volt.

 

Az útépítés három szakaszból állt, az úgynevezett Széchenyi liget északi feltáró út, a Vecseri-foki összekötő út, valamint a Szentes, Parkerdőben épülő Idősek Integrált Szolgáltató Centrumának telken kívüli út és járda, a Nyár utcáig bezárólag egységes útfelület épült ki, és így a Szentes, Csongrádi útról az Dr. Sípos Ferenc Parkerdő Otthon megközelíthetővé vált, valamint a csatorna lefedésével mintegy 150 parkoló került kialakításra, megoldva ezzel a Strandfürdő körüli parkolást.

 

 

„A Vecseri-fok gondja már régóta okozott problémát a környéken lakóknak, ráadásul környezetvédelmi szempontból is lépni kellett, a parkolási problémák megoldása is elengedhetetlen volt, a parkerdei idősek otthonát pedig csak szűk kis mellékutcákban kanyarogva lehetett megközelíteni” – mondta köszöntőbeszédében Szirbik Imre, Szentes Város polgármestere.

Az önkormányzat 2007-ben nyújtotta be pályázatát a projekt megvalósítására, mely eredményes volt. Bár a kezdetek nem voltak éppen zökkenőmentesek – hisz a közbeszerzési eljárást kétszer kellett kiírni mire eredményes lett. A projekt kivitelezési munkáit az INTEGRÁL Zrt. szarvasi székhelyű cég nyerte el és ezek után tavaly ősszel megkezdődhetett az építkezés, amely gőzerővel haladt. A Liget környékén példa értékű munka folyt, amelynek köszönhetően bő két hónappal a kiírt határidő előtt befejeződtek a munkálatok: új, kiváló minőségű, aszfaltút vezet a strandra, az üdülőközponthoz került egy tágas, 150 férőhelyes parkoló, a szociális otthonhoz, pedig immár nyílegyenes úton lehet eljutni. A projekt összköltsége 339.684.849 Ft volt, ebből Szentes Város Önkormányzata 136.757.121 Ft-ot biztosított önerőként, a fennmaradó részt, 202.927.728 Ft-ot pedig a sikeres pályázatnak köszönhetően nyerte. Az ünnepélyes átadásra szeptember 23-án került sor Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárának valamint dr. Kozma József, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnökének részvételével.

A fejlesztéseknek ezzel koránt sincs vége, a Széchenyi Liget és a strandfürdő területén újabb beruházások valósulnak meg a közeljövőben.

 

 

 

Fotó: Just Creative/ Klein Péter 
Előzmény: http://www.varosivisszhang.hu/?p=4814

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.