Közeleg a beiratkozás az óvodákba – Lassan zárul az ügyelet

Illusztráció 2019. 10.hó. Fotó D.T. Ünnepség a Damjanich Óvodában.

Szentes három óvodai körzetében a koronavírus-járvánnyal összefüggő újabb szigorítás hatásairól, valamint a beiratkozással kapcsolatos speciális tudnivalókról tudakozódtam.

A Szent Erzsébet Katolikus Óvoda vezető helyettese, Remzsőné Lakos Mária arról tájékoztatott, hogy a március 12. rendelet értelmében biztosítják a gyermekfelügyeletet az óvodában. Kezdetben 4, később 7, a következő héttől folyamatosan növekvő gyermeklétszám foglalkoztatását biztosítják.
Az egyházi óvoda az önkormányzat által fenntartott óvodákhoz igazítva szervezi idén is a beiratkozást. A járványhelyzetre tekintettel megnyújtják a felvételi kérelmek beadási határidejét. Az óvoda bemutatása jobbára az online térben történik, ahogy a beiratkozás is. Szükség esetén azonban biztosítják a személyes találkozás lehetőségét az óvodát választó szülőknek.

A Szentesi Felsőpárti Óvodai Körzet intézményvezetője, Geréné Dunaháti-Vas Márta is megerősítette: jelenleg mind az öt óvodájukban ügyeleti rendszer működik a vonatkozó EMMI határozat értelmében április 7-ig. Naponta kb. 35 gyermeknek biztosítják a foglalkozásokat. A járvány mind a gyermekeket, szüleiket, mind az óvodák dolgozóit érinti, jelentős létszámban vannak folyamatosan karanténban a megbetegedés miatt. Amint a létszám ismét felszabadul, már 55 gyermek ügyeleti ellátására számít. Az étkeztetést 125 gyermek igényelte, az óvodából az ügyeletet nem igénylő szülők elviszik az ebédet.
A beiratkozással kapcsolatban az intézményvezető utalt a tavalyi online rendszer sikerességére. A beiratkozás részletei a fenti tájékoztatóban olvashatók, vagy a www.szentes.hu oldalon is megtalálhatóak.

Radichné Fúvó Ágnes, a Szentesi Központi Óvoda intézményvezető-helyettese tagóvodáikról adott tájékoztatást.

  • Az a tapasztalat, hogy a szülők a veszélyhelyzetben betartják a városi szinten kiadott Közlemény előírásait. Valóban csak a legszükségesebb esetben veszik igénybe az óvodai ellátást ezekben a napokban.
    A tagóvoda-vezetők folyamatosan koordinálják a dolgozók beosztását, és az óvoda helyiségeinek, berendezéseinek, valamint a játékoknak a folyamatos fertőtlenítését. Azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei nem veszik igénybe az ügyeleti ellátást, azok számára lehetőséget biztosítunk az étel elvitelére.
    Az óvodai beiratkozások rendje a Szentesi Központi Óvoda tagóvodáiban is a fenti tájékoztató értelmében történik április 21-22-én.
    Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.