Közösségi-tér avató – Ünnepélyesen átadták a Somogyi Béla – Új utca sarkán elkészült beruházást

A Klauzál Gábor Általános Iskola nyerte a “Hulladékból alkoss valami újat! c. vetélkedőt.

Március 20-án csodás napsütésben, sok fiatal közreműködésével és jelenlétében került sor a Somogyi Béla utca – Új utca sarkon kialakított közösségi tér ünnepélyes átadására. A program része a TOP-2.1.2-15-CS1-2016-00004 városi közparkok fejlesztése a zöldebb Szentesért, 317,5 millió forintból megvalósuló pályázati projektnek.

A megjelenteket köszöntötte Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes, aki azt mondta, a terület kezdeti viszontagságos helyzete után jó döntés az egész város lakosságát szolgáló szabadidő park, hiszen a környező lakásokban lakók számára a város, a megye és a Kormány támogatásával közösségi teret alakíthattak ki a ma lehetséges legmodernebb eszközök biztosításával. Ez a hely a szabadidő hasznos eltöltését, az egészségük megőrzését szolgálja.
Örvendetesnek tartotta, hogy az érdekesen megtervezett járdák, amelyek ráépülnek a lakosok előzőleg kitaposott ösvényeire, városunkba is elérkeztek. Ezeket a szépen kikövezett utakat máshol is jobban magukénak érzik az emberek.
Szólt a fiatalokhoz, akik gazdagodtak egy grunddal. „Éljétek és használjátok azzal a jó szándékkal, ahogy a város, a megye, a Kormány adja nektek.” Végezetül mindenkitől azt kérte: „Használják és használják, sportoljanak, mozogjanak, beszélgessenek és becsüljék meg az új közösségi teret. Közösen vigyázzunk rá!

A tér funkciójáról Szirbik Imre polgármester ekként vélekedett: „Nézzetek körül. Használjátok úgy, ahogy legjobbnak látjátok” – szólt a fiatalokhoz. Töltse meg gyerekzsivaj, labdapattogás és beszélgetések. Hívta az idősebbeket is a házakból, hiszen jól esik egymással találkozni.

A HSzC Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóinak alkotása hulladékokból.

Majd a program másik két beruházására utalva hangsúlyozta: Sokan cselekedtük meg, hogy ez a tér ma mindnyájunké lehessen. Azon reményének adott hangot, hogy a tér túlsó végén a kedvtelésből tartott állatok mozgását szolgáló pályával a barátság is mélyül a kutyatartók és nem kutyások között. Majd mindenkinek azt kívánta, éljenek itt otthonosan, hívják a szülőket, nagyszülőket és a barátaikat is mozogni, sportolni. A számítógép és kütyük világából ki lehet szakadni. A naptár szerinti tavasz beköszöntével, akár kellemes izomlázat szerezve, de érezzék jól magukat. A tér adta adottságokat használják.  

Előzmény: http://www.varosivisszhang.hu/?p=35738

A délután folyamán sportos ügyességi feladatok, interaktív előadások, Workout bemutatók, gasztronómiai kóstoló és a zenés téravató színesítette a programot.


Workout bemutató Kozma Gergő, Kádár Máté és Szarvas Szabolcs közreműködésével.

A „Hulladékból alkoss valami újat” felhívásra a város 9 általános és középiskolája nevezett be, a zsűrizésre is ezen a délutánon került sor. A zsűri tagjai voltak: Aszalai István a Legrand Zrt. beszerzési igazgatója, Bárányné Magyar Ilona a Szent Anna utcai „Csicsergő” Óvoda vezetője és Balogh Terézia kémiatanárnő. A rendezvényeket szervező Szentesi Művelődési Központ képviseletében Farkas Judit népművelő elmondta, hogy az első helyezett csapat, ők a Klauzál Gábor Általános Iskolából pályáztak, 50 ezer, a második helyezettek, a Deák Ferenc Általános Iskola tanulói 30 ezer, a 3 helyezett HSzC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapata, 20.000 Ft jutalommal gazdagodtak. Minden résztvevő csapat munkáját, ötletét 10.000 Ft-tal ismerték el a szervezők.
Aszalai István a díjátadás során azt mondta: Megtiszteltetés cégük számára a felkérés, hiszen a környezetvédelem kiemelt terület a Legrandnál. Örvendetes, hogy a fiatal generációk is nagyon fontosnak tartják a környezettudatosságot. Az elkészült munkák egy része a funkcionalitásra figyelemmel készült, míg más részük inkább művészeti alkotás.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.