Közösségi-tér avató – A Somogyi utca – Új utca sarkán található telek közösségi térként történő hasznosítása

A park három részre tagolódik, melyeket karakteres, íves burkolati rendszer fűz fel. Az É-D irányú kapcsolatokat biztosító sétányok közelítőleg a kitaposásokból kirajzolódó nyomvonalakra épültek.

A park első harmada – a Milleneumi parkhoz kapcsolódó területrész – a sport funkcióknak ad teret. Elhelyezésre került egy körbekerített kisebb méretű lábtengó sportpálya, illetve 2 darab kültéri pingpongasztal. A sportterület melletti ligetben 3 db piknikasztal került elhelyezésre. A sportterületet határoló ívesen kiszélesedő kavicsos felületen műkő alaptestű padok, valamint kerékpártárolók vannak elhelyezve.

A középső harmadban pihenő, napozó- és találkozóhelyeket alakítottunk ki. A Milleneumi park felől induló sétány szétválásában kerül elhelyezésre az egyedi kialakítású ivókút. A sétányok között több célra alkalmas szabad gyepfelület marad. A középső É-D irányú sétányra szerveződik a kavicsos pihenő, műkő alaptestű padokkal.

A gyepben napozószékeket helyeztünk el. A napozó déli térfelén elhelyezett 2 db Sinus-pad nem csak különleges pihenőpad, hanem látványos térelem is.

A harmadik térrészben, a Somogyi utca menti területhez kapcsolódóan helyeztük el a bekerített kutyafuttatót. Területe 636 m2. É-i és D-i végén is kapuval ellátott. A kerítés magassága: 1,40 m. Térköves feltáró útja közvetlen kapcsolatot biztosít a park északi bejáratával és a déli oldalon az Új utcával.

A tervezési koncepció alapvető része volt a költségtakarékos megoldások keresése. A parkot emellett az egységes anyaghasználat, a célszerűség, a burkolatok karakteres vonalvezetése, a berendezési tárgyak összhangja jellemzi.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.