Pontosan az lehetsz, aki lenni szeretnél

Varga Lajos.A remek közérzet elérésére mindenféle praktikákat kipróbálunk, több, kevesebb sikerrel. Ki gondolná, hogy mindnyájunknak szüksége volna hetente egyszer egy alapos átmasszírozásra ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Varga Lajos gyógymasszőr, reflexológus (képen) immár két évtizede segít a hozzá fordulóknak. Vajon miben rejlik, hogyan használ a tudása?

– A mottód: pontosan az vagyok, aki lenni szeretnék. Tehát a saját életed hitelességével kezded kezelni mások problémáját…
– Számomra a sportos, egészségtudatos életmód természetes. Részét képezi az egészséges életmódnak a legrégebbi gyógymódnak számító masszázs, magam is minden héten legalább egyszer igénybe veszem. Az elmúlt évtizedek alatt fokozatosan tanultam meg az egyes masszázs típusokat eredményesen alkalmazni, mint pl. a kínai-, tibeti-, nyirok-, narancsbőr-, gyógy-, sport-, frissítő- szeretet-, talpmasszázsok. A sokféle gyógymódot, technikát, amit megtanultam, ötvözöm, így szabom egyénre a kezelést, vállalva egyediségemet.
A legrégebbi masszázsról szóló kínai feljegyzés Kong Fu-tól származik, ie. 2700-ból. A masszázst orvos-papok végezték, és a test aktív és passzív tornájával (Tai Chi) kombinálták. Azonban a kelet más népei, így az indiaiak, asszírok, perzsák…, ugyancsak gyógykezelésként végezték a masszázst. Nálunk Mátyás udvarában ún. dögönyözők folytattak hasonló tevékenységet. A török megszállás idején a fürdő kultúrával terjedt el a gyakorlata, amelyet osztrák és német szakemberek emeltek tudományos szintre. A speciális masszázs fajták a XX. század első felében alakultak ki és terjedtek el.

A honlap fejléce.

– Hogyan történik a megfelelő masszázs kiválasztása, személyre szabása?
– Először elbeszélgetek a vendégeimmel, felmérem, milyen az egészségi állapotuk, milyen lelki és testi problémákkal küzdenek, mik az elvárásaik saját magukkal szemben. A masszázs következtében oda nem való energiák szabadulnak fel és távoznak, a test megkönnyebbül. Ezzel együtt a problémák is kiáradnak, személyemben pedig meghallgatásra is találnak. Alapvetően az élet bármely területén adódhatnak problémák, amiket a családban is rendkívül nehéz feldolgozni, kezelni. Ezeknek az állapotoknak a tartóssága vezethet a betegségek kialakulásához. Sokat segít tehát a masszázs a megelőzésében, valamint az általam alkalmazott kezelési technikák a gyógyulásban.
– A vendégnek általában hány alkalommal ajánlott a masszázs a tartós eredményhez?
– Ahogy a magyar igazság három, és egy a ráadás. Aztán is hetente egyszer érdemes masszíroztatni, hogy a jó közérzet megmaradjon. Ahogy a kerékpárt is időnként pumpáljuk, olajozzuk, takarítgatjuk, hogy megfelelően működjön. Ugyan ezt meg kell tennünk a testünkkel is, ne feledjük!
Varga Lajos, azon túl, hogy mindene a kerékpározás, hobbija az íjászat, a heti masszázsokon túl spinning, pilates, TRX edzéseket, a prof. dr. Eöry Ajándok nevéhez fűződő meridián tornát is végez. Ismer és alkalmaz ősi gyógykezelési technikákat, mint köpölyözés, testgyertyázás, csontkovácsolás, a moxxa vagy a cellulit kezelés.
Figyelem! Szeptember hónapban a még idén induló képzéseire várja a jelentkezőket.
További tájékozódáshoz, időpontkéréshez ajánljuk a +36-20/9214-208-as telefonszámot, valamint a www.varga-gyogymod.hu weboldal információit. Keressék fel ezt az oldalt a Facebookon is!
– dite – 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.