A Szentesi Madárfesztivál várja látogatóit!

Ezen a hétvégén a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban, valamint az Ifjúsági és Mûvelõdési Házban várja látogatóit az elsõ Szentesi Madárfesztivál. A pénteki, szombati és vasárnapi programból szemezgetünk:

A rendezvény hivatalos megnyitójára 14-én pénteken 10 órakor kerül sor, majd a díszmadártartás magyarországi és Uniós jogi hátterérõl tart elõadást Lukács László, az MGSZH elnöke. 13 órakor kezdõdik dr. Molnár Marcell egyetemi adjunktus beszámolója a hortobágyi vadmadármentésrõl. 15 órától a díszmadártartásról lesz szó alapfokon, gyerekeknek is ajánlott, míg 16 órától a kistestû díszmadarak betegségeirõl, azok kezelésérõl beszél dr. Dobos András.
Szombaton reggel 9 órakor kezdõdnek a programok. Szó esik az európai madárfaunáról, a mozambiki csicsörkékrõl, a madárvonulás kutatásáról és a madáretetésrõl is. Délután egyes afrikai madárcsodákkal lehet megismerkedni Pócsi Béla világbajnok madártenyésztõ jóvoltából.
Vasárnap bemutatják az elõadók az ázsiai rizspintyeket, a seregélyféléket és a mesterdalnok roller kanárit. Belépõk 300 és 700 Ft-ért válthatók, amelyekkel minden nap látogatható a rendezvény.

Előzmény: www.varosivisszhang.hu/?p=2183

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.