Ami bőrdíszmű, játék vagy ajándék: Heuréka – Az okos választás (2.)

Aktuális ismertetõnket egy találós kérdéssel kezdem. A megfejtés olyan társasjátékcsalád, amelyen nem fog az idõ, a testvérek, rokon gyermekek nyugodtan „örökölhetik”, és szórakozva tanulhatnak belõle, ha már legalább három évesek.

Egyes játék játszható egyedül is, míg a legtöbbhöz társakra van szükség, sõt az sem baj, ha a játszótárs a nagyi. Elfér kis helyen, ezért utazáskor is vihetjük magunkkal. Egyedileg illusztrált, szép képei megragadják a gyermeket, felnõttet egyaránt. Bármely tagját választjuk, nem veszünk zsákbamacskát!
A megfejtés az ORCHARD társasjátékcsalád, amely a Heurékában megvásárolható, sõt vásárlás elõtt ki is próbálható. Könnyû megismerni a jellegzetes emblémáról, a könnyen csomagolható takaros dobozkákról, amelyek egytõl-egyig értéket rejtenek. Ha pl. gyermekünket a környezetvédelem érdekli, van olyan darabja, amely a szelektív hulladékgyûjtésre nevel játékos formában. Ha nehezen eszik, egy másik játék segíthet számára orvosolni ezt a problémát, de kapható olyan is, amely a takarékoskodás alapjait hozza közelebb a kicsikhez. Míg másik az angol szavak elsajátítását teszi könnyebbé a bevásárlás eljátszásával. Elevenebb gyerekek számára érdekes lehet a háziállatok hangjának utánzására épülõ hangos társasjáték. A legkisebbek logikai készségét katicák, kutyuskák… bájos foltjai építgetik nap nap után.
Horváthné Szabó Anna, az üzletvezetõ segít abban, hogy a legjobbat sikerüljön választani a jeles alkalmakra, hiszen hamarosan itt a Mikulás, és közeledik Karácsony szép ünnepe.
Elõrelátó az a nagymama is, aki éppen ott jártunkkor keresett kis unokája legjobb barátja számára ugyanolyan játékot, mint amilyet unokája azóta is nagy örömmel használ. ”A közös játék öröme semmihez sem fogható!” – mondja. „A kutyuskásat választottam most is. Szeretjük, mert a játék nem igényel hosszas elõzetes készülõdést és húsz perc alatt egyszerûen végigjátszható, így ébren tartja a kisgyermek figyelmét. Nem lehet megunni. A játékszabályok teljességgel igazodnak a kicsik képességeihez, könnyen megjegyzik azokat, el tudják fogadni és más dolgunk sincs, mint élvezni a játékot. Fontos szempont az is, hogy elérhetõ áron jutok hozzá. Igazán megéri, hogy ez a kisfiú tudjon otthon is jó ízût játszani, ne csak nálunk. A születésnapjára viszem, ami december elején lesz.”
Felnõttként is szinte kedvet kapunk a játékhoz, de menni kell tovább. Önök viszont ne menjenek el anélkül a Szentes, Kossuth u. 15/A. (kereskedõház emeletén lévõ) Heuréka üzlet mellett, hogy meg ne ismerkednének annak sokrétû, minõségi kínálatával.
Kép és szöveg:  – dite – (x)

Előzmény: http://www.varosivisszhang.hu/?p=12039

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.