Késői házasságkötés – Hivatalosan is testvérek

Szilágyi Géza.jpgJanuár elsõ hetében Szentes város elsõ emberének megbízásából dr. Sztantics Csaba jegyzõ és Móra József, az idegenforgalmi bizottság elnöke Romániába, Újszentesre látogatott, hogy testvér-települési dokumentumot írjanak alá.

Ebbõl az alkalomból nyilatkozott Újszentes polgármestere, Szilágyi Géza (ké-pen) a temesvári rádiónak.
– Polgármester úr, már régóta intenzív a kapcsolat Szentes és Újszentes között. Nem volt ez a “frigyre lépés” egy kicsit késõn?
– Szentes és Újszentes között már régiek a kapcsolatok, – mondta Szilágyi Géza. Úgy jártunk, mint az egyszeri ember. Megbeszéli a lánnyal, hogy együtt élnek, kipróbálják, hogy megy a házasság. Amikor már a gyerek megy a középiskolába, gondolják, hogy meg is kellene, hogy házasodjanak. Eljönnek a polgármesterhez a ceremónia végett.
– Mi is így jártunk, – folytatta. – 1991-ben aláírtunk egy szándéknyilatkozatot. Nagyon jól mentek a kapcsolatok, senkinek sem tûnt fel, hogy nincsen hivatalosan lepecsételve mind a két féltõl a megállapodás. Erre úgy jöttünk rá, hogy közös pályázatot nyújtottunk be az Európa Unióhoz, és a hivatalos szerv kérdezte, hol a szerzõdés. Akkor mi kerestük. Nincs sehol. Nálatok van, szentesieknél a szerzõdés? Nálunk is az van, ami nálatok. Hamarosan akkor kössük meg. Erre került most sor… – nyilatkozta a polgármester.

Forrás: Temesvári Rádió
(Fotó: dite)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.