Csőbe fújtak

Csőillusztráció.jpgAz elmúlt napokban újra munkálatok nehezítették a közlekedést a Petõfi – Szent Imre herceg és Vásárhelyi út találkozásában.

A nem kis zajjal, füsttel is járó ténykedés okáról érdeklõdtünk a SZENTES-VÍZ Kft. illetékesõtõl, Kocsis László fõmérnöktõl.
Az úttest szintje alatt több mint öt méterrel húzódó szennyvízvezeték ismét megsüllyedt, – tudtuk meg. Már korábban is történt ilyen hiba, s nem is lehet kizárni, ugyanis a vezetékrendszert a városközpont több pontján un. folyóiszapos, homokos rétegû talaj veszi körül.
A problémát ezúttal is kamerás módszerrel tárták fel, s teljesen újszerû eljárással (bontás nélkül) próbálták meg – a szakemberek reményei szerint véglegesen – elhárítani. Ennek az új technológiai eljárásnak a jeleit láthattuk füst és hallhattuk zaj formájában a múlt héten.
A csõvezetékbe lebocsátott mûanyag csövön keresztül hõenergiát fújva stabilizálták a vezetéket, s ezután – néhány nap múltán sértetlenül – visszaadták az úttestet a forgalomnak.
Arról is érdeklõdtünk, hogy mindez mibe került a cégnek. Az eljárás mintegy hatmillió forint költséget tett  volna ki, ám a korábbi munka sikertelensége okán a kft. szavatossági igényt érvényesített, így ezt az összeget most nem kell a rehabilitációt végzõ vállalkozó részére megfizetniük, – hangzott a válasz.

A kellemetlenségek miatt az utazók és a lakosok megértését kérik.                        
– t –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.