Ahogy a résztvevők látják – Volt egyszer egy Rotary tábor

A Szentes-Csongrád Rotary Club július 10. és 17. között rendezte meg második alkalommal Nemzetközi Rotary Alkotó Táborát, melynek keretében a vendég gyerekek és kísérõik nem csak városunkkal, hanem Csongrád és Ópusztaszer nevezetességeivel is ismerkedtek. A résztvevõk közül néhányan vállalkoztak arra, hogy élményeikrõl, tapasztalataikról beszámoljanak. Igen tartalmas és tanulságos gondolatok következnek.

Szentes testvértelepülésérõl, Újszentesrõl érkezett a Dénes testvérpár. A 8 éves Dávid nagyon örült, hogy a táborban egy sor új barátra tett szert, élvezte a sorversenyeket, a tûzzsonglõröket és a kenuzást. Kistestvére. Lóri  mindössze 4 éves. Anyukája elmondta, hogy különösen jól érezte magát az üvegházakban, ahol besegíthetett picit a paprika válogatásába. Mivel bátyja mellõl nem igen maradt el, így Dávid új barátai az õ barátai is lettek, és együtt élvezték a Tücsök zenekar koncertjét is.

Zeffer Erika tanárnõ Nagyváradról érkezett, kiemelte: nagyon jó volt megismerkedni más magyarlakta vidékekrõl származó diákokkal, a sok program közelebb hozta az egyes tájegységekrõl érkezõ gyerekeket. Neki különösen a Feszty körkép tetszett, nem csak történelmi témája miatt, hanem a mû technikai kivitelezése is megragadta.
Különösen a Dózsa-háznál eltöltött idõt értékelte tartalmasnak az Ó-becsérõl érkezõ Péter Lea. A 14 éves kislány a kenuzás, szalonnasütés közbeni beszélgetést, a folyama-tos közös játékot tartotta az egyik legszebb élményének. S persze hozzátette, hogy a Fivérek koncertje milyen fergeteges volt. A tábori napok eseményeit  szívébe zárta.
Kolozsvárról érkezett Kandrai Konrád 15 éves tanuló.

– Én már tavaly is voltam a Rotary táborban és nagy örömömre az idén is meghívtak. Szeretem ezt a tábort, mert több országból is jönnek magyar anyanyelvû gyerekek, akikkel szívesen elbeszélgettem az ottani szokásaikról – vélekedett, majd kiemelte a kirándulások alkalmával szerzett élményeit, valamint a Coctail Party mûsorait, amelyben társaival õ is közremûködött. Népzenével, népmesékkel és versekkel szórakoztatták a többieket és a közönséget.
A szívélyes fogadtatást emelte ki a Kárpátalján, Beregszászon élõ 13 éves File Péter.
– A legjobban a változatos programok, a társaság és a strand tetszett. Hiszem, hogy mi is gazdagíthattuk ott létünkkel a helybeli magyarságot. Szívesen részt vennék a jövõ évi táborban is – válaszolta.
Azt hiszem, ezzel minden résztvevõ méltán lehet így.
Összeállította: dt.
Fotók: Tímár Ferenc

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.