Egyszerűen az egészségről

Az emberek régi álma az egészségük megõrzése. Minden év elején sokan ígéretet tesznek, mit fognak másként tenni az elõttük álló évben. A gyakorlat azt mutatja, nem tartják be azokat.

Hogyan hosszabbítsuk meg életünket?  Az öregedés megállíthatatlan folyamat, de szerény határok között befolyást gyakorolhatunk egészségünkre. A hosszú és egészséges élet titka lehet a szabadlevegõn végzett aktív mozgás, munka szeretete, az egyszerû életmód. Az emberek többsége bõségesebben táplálkozik, mint amennyire a szervezetének épségben és jó egészségben tartása, munkaképességének biztosítása azt szükségessé tenné. Aki a kelleténél többet eszik, az étel több munkát ad szívének, májának, veséjének, gyomjának és a beleknek. Huzamos idõn belül zavarok nélkül nem zajlódhat le ez a folyamat. A hosszabb élet titka minden területen a mértékletesség, a célszerû életmód. Az emberek a valóságban rövidebb ideig élnek, mint szervezetük, örökletes tulajdonságaik azt lehetõvé tenné.
Egy kedves Olvasó kérdésére szeretnék válaszolni. Mindig idõszerû: hogyan végezzem el a béltisztítást? Sok féle ajánlat létezik, hashajtó teáktól a különbözõ anyagokon át a vizes tejig. Újabban van egy eljárás 10 ezer forintért – írja. Olvasónk gondolt a beöntésre. Igen, lehet, régebben részleteztem a szabályos beöntést. Csak nagy gyakorlattal rendelkezõ személy végezze, mert az egyszerûsége mellett ott a veszély, a fertõzés lehetõsége.
Életem során többször volt alkalmam megtanulni a valós tényeket. Csak röviden: tudjuk, hogy az elfogyasztott étel lebomlik. Minden szervünk megkapja a maga feladatát a véráramon keresztül, és dolgozhat. A vastagbélbe átcsúszott salakanyagnak a szerepe a kiürítés, széklet formájában. A vastagbél nagyon fodros, tekergõs, belsõ falát ún. bélbolyhok takarják. Ezek a bolyhok telnek meg, ide tapadnak egymásra rétegesen a ragacsos anyagok. A béltisztítással az a célunk, hogy visszaállítsuk a vastagbél izomzatának mûködését.
Kevesen tudják, hogy a napi egyszeri székletürítés csak a bél közepében lévõ anyagot préseli ki, a fodrokban, bolyhokban maradt anyag érlelõdik tovább, mivel nem tud kiürülni. Így betegségeket okozhat. Gyógyszertárakban kapható béltisztító kapszula, szakmai tanácsadással. Lehet vásárolni tisztítóanyagokat, kérni kell a jogosítványokat, csak szakember által ajánlott terméket vásároljunk! Ha nem így teszünk, nem csak a pénztárcánk bánja, a szervrendszerünk is tiltakozni fog.
A salakanyagról: Ha sok olyan anyagot fogyasztunk, ami emészthetetlen, beállhat a krónikus székrekedés, melynek következménye vastagbélhurut. Korábban részleteztem a táplálkozástanban, mit mivel, hogyan és mikor fogyasszunk. A birsalma kompót hatással van a széklet szerkezetére, de lehet bármilyen gyümölcsbõl készíteni. Ritkábban fogyasszunk húsos ételeket! Ajánlott napi egyszeri élõflórás kefir vagy aludttej.
Általam bevált vastagbél tisztítási módszer, kétszer alkalmazható évente, kora tavasszal és késõ õszszel. Végy három evõkanál ricinusolajat, este kell valamilyen édességgel bevenni, mert kellemetlen a szaga és íze. Ismételjük meg négy  napig. Az a jó, ha a negyedik ürítésnél sárgás, zöldes, barnás a folyadék kiválasztásunk. 
Mindenkinek jó egészséget kívánok!
Csordás Istvánné
természetgyógyász
eü. szaktanácsadó

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.