Megdézsmálták a Kurca halállományát – Közgyűlés előtt a horgászok

Kedves Horgásztársaim! Rohan az idõ. Itt az év vége, megjött a mikulás, várjuk a Karácsony szent ünnepét, majd az új évet, mert roham léptekkel közeledik. Egyesületünk életében is ugyanilyen gyorsan érkezik az év végi zárás, a beszámoló az elmúlt év eredményeirõl, azaz következik az ünnepek után a tisztújító közgyûlés. Ennek pontos idõpontja 2011. január 9. vasárnap, helye a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház nagyterme (Ady Endre u. 36.) Idõpontja 8 óra 30 perc. Errõl, és a napirendi pontokról mindenki személyre szóló meghívót fog kapni.

A jelölõ bizottság december 16-án lezárja a jelölt listát. Addig lehet javaslatot tenni a különbözõ tisztségekre. Kérem, éljenek az alapszabály adta lehetõségükkel. A vezetõség is ezen a napon tartja közgyûlését elõkészítõ ülését. Ám az elõzõ írásom óta történt egy megbotránkoztató esemény, aminek okán több száz kilométert utaztunk, és megrázó “élményben” volt részünk.
November elején hajnalban, álmomból ébresztett a mobilomon egy hívás, közölte velem a szolnoki vízi rendészet nyomozója, hogy az éjszaka folyamán közúti ellenõrzés során egy három tagú társaságot állítottak meg, akiknek a gépkocsijában nagy mennyiségû nagytestû halat, elektromos halászeszközt, több száz méter hálót, gumicsónakot találtak, és elõállították a társaságot. Mivel egyikük elmondása szerint a Kurcáról származott a zsákmány, így felkértek a lefoglalt halak átvételére és nyilatkozat tételre. Nos a lefoglalt halak kivétel nélkül nagytestû, 10 kiló feletti pontyok amurok, harcsák, süllõk, 1 db 26 kilós busa, 13 nagyméretû mûanyag zsákba tömve várt bennünket. Mint utóbb kiderült, összesen 450 kilót nyomtak. Borzasztó látvány tárult elénk. A mai napig rémálmomban jön elõ, ami ott fogadott bennünket. A szerencsétlenségben az volt egy kis “szerencse”, hogy hideg volt az idõ, és így a halak közel tíz órai zsákban töltött idõ után is emberi fogyasztásra alkalmasok maradtak, így a gyomaendrõdi halfeldolgozóban tudtuk értékesíteni. Természetesen nem a forgalmi értéken, de az azóta nyilvánosságra került értesülés szerint az elkövetõk hajlandók a különbözetet megtéríteni, ami három-négyszázezer forintot tesz ki. Mindenesetre elõzetes letartóztatásban várják “megérdemelt” büntetésüket,  aminek végsõ kimenetelérõl talán a közgyûlésen tudom majd tájékoztatni önöket.
A hideg idõ beálltával mind kevesebben vállalkoznak a vízparton dideregni, magam is elraktam a felszerelést jobb, kellemesebb idõkre, és megvonva az idei horgászeredményemet… Meglehetõsen lesújtó: 3 ponty, 30 kilónyi keszeg “tölti ki“ a fogási naplómat. Ez az év nem a mi évünk volt. De a remény hal meg utoljára. A következõ év csak jobb lehet.
Ebben az évben már nem találkozunk az újság hasábjain, ezért minden kedves horgásztársunknak nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményes új évet kívánok. Ám ne feledjék a szlogent: a halnak a vízben van a helye, csak annyit vigyél el, amennyire feltétlenül szükséged van. Ne éljük fel a jövõnket.
Füsti-M. Lajos elnök

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.