Fontos információ januártól a Hunor Coop-nál – A Kála átváltozása

Január másodikától az Apponyi téri Kála áruházat teljes egészében az AUTARK Kft. és konzorciuma munkatársai veszik birtokukba. A teljes felújítás elõreláthatóan három hónapot vesz igénybe, miután a 21. század legmodernebben felszerelt Coop szupermarketje áll majd a vásárlóközönség szolgálatába. E rövid hírrõl és hátterérõl kérdeztük Mészáros Zoltánt, a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatóját, aki a legjelentõsebb beruházásukról számos fontos részletet osztott meg velünk.

A szentesi székhelyû társaság 2003 óta több száz millió forintot költött vidéki áruházai korszerûsítésére. A szentesi beruházásra már kilenc éve, a Lecsófesztivál felvállalása óta készülnek. Öt éve az önkormányzattal olyan megállapodásra jutottak, hogy az áruház korszerûsítésével egy idõben kialakítanak egy közel kilencszáz négyzetméteres parkolót is, amelyet az áruház vásárlóin kívül a zöldségpiac látogatói is használni fognak.
– A sok éves álomból mára lett valóság, mivel az elmúlt évben tudtunk pályázni az áruház energiatakarékos és környezetvédelmi átalakítására – hallhattuk.
Mészáros Zoltán vázolta, hogy a mintegy 250 milliós beruházás két pályázat segítségével valósul meg. A már szóban forgó pályázaton 50 millió forintot, míg egy gazdaságfejlesztési pályázaton további 25 millió forintot nyertek. Utóbbi a teljes hûtõrendszer és egyéb gépi berendezések cseréjét szolgálja.
A beruházásnak köszönhetõen közel duplájára bõvül az üzlet eladótere, és a korszerûtlen lapostetõt egy sokkal energiatakarékosabb, látványosabb sátortetõ fogja felváltani.
A beruházás közbeszerzési eljárásáról a vezérigazgató azt mondta:
– Három fordulós, nagyon szigorú eljárásban nyolc pályázó vett részt. Az utolsó körbõl – nagy örömünkre – a helyi AUTARK Kft. és alvállalkozói konzorciuma került ki gyõztesen. Így a beruházás minden elõnye helyben marad, ami példa értékû. Erre büszkék lehetünk.
– Mikorra kell elkészülniük, és mi mindent tartogat a Kála átváltozása?
– Ha az idõjárás is engedi, április közepén szeretnénk nyitni. Addig olyan új fûtési és hûtési rendszer készül el az épületben, amely minimalizálja az energia felhasználásunkat. Modern szigetelést is kap az épület a nyílászárók cseréjével együtt. A tetõtér bõvülõ szintjével további két-három bérleményt alakítunk ki, melyeket meghirdettünk, tehát várjuk az érdeklõdõket. A régi büfé helyére is lehet pályázni.
– Január másodikától a vásárlók mire készüljenek?
– Természetesen nem engedjük el õket. A mellettünk lévõ három kis üzlethelyiséget béreljük a felújítás idejére. Itt folytatjuk a kiszolgálást, hogy a legfontosabb napi cikkeket ez idõ alatt is be tudják tõlünk szerezni a vásárlóink – mondta.

Kép és szöveg: – dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.