Ünnepi hangulatban

Az ünnepek közeledtével egyre inkább szeretteink körül forognak gondolataink. Szeretnénk örömet szerezni egy fenséges vacsorával, egy jól eltalált ajándékkal, meghitt pillanatokkal. A legszebb ajándék, amit szeretteinknek adhatunk, az együtt töltött idõ, a meghitt, békés napok, amikor végre van idõnk arra, hogy az egész évi rohanás után teljes szívünkkel egymásra figyeljünk. Talán ezért is a karácsony a legszebb ünnepünk.

Minden évben lezárunk egy fejezetet, ami az elõzõ állapottól való búcsúzást jelenti, és valami új felé indulunk. Még nem alakítottuk ki a jövõképet. Ilyenkor az a dolgunk, hogy visszatekintsünk, értékeljük a múltunkat, és vizsgáljuk meg, mi az, ami tovább vihetõ, mi az, amitõl meg kell válnunk. Ez persze nem könnyû feladat. Ilyen pl. hogyan ápoljuk a kapcsolatainkat, ki mennyire kötõdik a másikhoz. Betegség vagy más probléma esetén miként  forduljunk embertársunk felé. Sok esetben a lelki megnyugvás után találjuk meg az igazán fontos és értékes dolgokat.
Mostanság sokan tanácsolják az egészséges életmódot. Igen, az ünnepek, az új év közeledtével vigyázni kell, milyen és mennyi ételt, italt fogyasztunk el, mert komoly következménye lehet. Ezekkel a gondolatokkal szeretnék minden kedves olvasónak békés karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánni.
“Mikor a szív nagyobbat dobban,/ zöld ágak között gyertya lobban,/ csodát kutat a sok gyerek./ Míg a szemükben égi a fény,/ tudni fogod, hogy van remény.

Csordás Istvánné
eü. szaktanácsadó
természetgyógyász.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.