Ismét pálmás véradás

 VÁROSUNKÉRT! NEM PÁRTOKÉRT!
 VELÜNK! FÜGGETLENEKKEL
!
 PÁLMÁSOK SZÖVETSÉGE
GRATULÁLUNK a 20. éves jubileumát ünneplõ Városi Visszhangnak, alapítóiknak és mûködtetõiknek! További sikeres évtizedeket kívánunk!

ISMÉT PÁLMÁS VÉRADÁS!

A Pálmások Szövetsége újabb, immár 5. véradó akcióját szervezte december 9-én 14-17 óra közötti idõre a Vérközpontba. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, hogy vérüket adják embertársaink egészségéért, életének megmentéséért!

JÓTÉKONYSÁGI PROGRAMJAINK: 
 
A Pálmások Szövetségének az idén is több jótékonysági programja van. A Szentes-Csongrád Rotary Club november 27-i jótékonysági bálján 8 pálmás tagunk vett részt párjával, barátaival. Ezen túl egyesületünk pénzadománnyal is segítette a rotary klub céljainak megvalósítását. A klub a tehetséges, de nehéz anyagi helyzetben lévõ fiatalokat és a határon túli magyar gyermekeket segíti támogatásaival. Ehhez járultunk hozzá mi is.
 A decemberi szeretet ünnepek sorát már hagyományosan a dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályán kezdtük. Mikulás napja alkalmából december 7-én délelõtt az éppen bent lévõ gyermekeknek, hozzátartozóiknak és az osztály dolgozóinak arcára csalogatott mosolyt a Pom-Pom együttes két tagja Kovács Attila és Vincze Attila, vidám mûsora. Ezzel, és édességekkel, gyümölcsökkel igyekeztünk könnyebbé, vidámabbá tenni bent létüket, segíteni a betegek mielõbbi felgyógyulását.

* * *

A Kertvárosi Óvoda és a Városi Bölcsõde részére Karácsonyra játékokat, eszközöket vásárolunk és adunk át. 
Mi nem tartunk városi gyûjtést, tagjaink és szimpatizánsaink segítségével, szerényen, de meleg szívvel igyekszünk segíteni, boldogabbá tenni az ünnepeket és a hétköznapokat.
Aki szívesen csatlakozna akár véradó, akár jótékonysági akcióinkhoz, megköszönjük, jöjjön személyesen, vagy hívjon telefonon.

VÁROSPOLITIKA

November, december szokásosan a következõ év költségvetésének tervezése. Így van ez az önkormányzati munkában, a képviselõtestületben is. Ezzel vannak elfoglalva a pálmások is. Karikó-Tóth Tibor pálmás alpolgármester, Horváth István a városfejlesztési bizottság elnöke, a pénzügyi és tulajdonosi bizottság tagja, dr. Papp Zoltán a szociális és egészségügyi bizottság tagja és Koltai Iván a pénzügyi bizottságba delegált pálmás szakértõ egyaránt.
A legfogósabb kérdés a 2011. évi szolgáltatási díjak és adók megállapítása. Kettõs szorításban van a városvezetés. Egyik oldalon az állami költségvetésbõl érkezõ, várhatóan csökkenõ támogatások vannak. A másik oldalon az, hogy a helyi lakosságnak, beleértve a vállalkozásokat is, ne növekedjenek elviselhetetlenül a terhei. A szolgáltatások többségénél az inflációval egyezõ, 3-4%-os díjemeléseket elfogadott a képviselõ-testület november 26-i ülésén. A távfûtést használók nagy örömére annak díja nem nõ 2011-ben. A víz- és csatornadíj viszont sajnos 11%-al. Ezt az okozza, hogy egyre nagyobb a város által fizetendõ szennyvízbírság. Nem örülve a kényszerû helyzetnek, pálmás javaslatra azzal a kikötéssel fogadta el a testület egy évre ezt az emelést, hogy a szennyvíztisztító megújítása most már tovább tényleg nem halasztható.
Decemberre maradt a strandbelépõk ügye és a helyi építményadó mértékének megállapítása.
Álláspontom szerint a strandnál változó mértékû, átlagban az inflációnál kissé magasabb emelés indokolt, mert sok a szükséges mûszaki korszerûsítési, felújítási igény, amihez bevételre van szükség.
A helyi építményadó esetében a kis üzletek helyzetét semmiképpen nem szabad nehezíteni, így is sok kényszerült már bezárásra.  

Horváth István
a Pálmások Szövetsége elnöke
30/9353 845      

Fizetett közlemény!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.