Választói vélemények

Elõször találkozó útitársak beszélgetni kezdenek életükrõl, gondjaikról. Én is bekapcsolódom. Egy hetven év körüli mezõgazdasági dolgozóval épp azt vitatjuk meg, hogy kinek a neve mellé, és  miért tettünk “X”-et. Megfontoltan mondja:

– Lakóhelyem közelében dolgozik az eddigi képviselõnk. Nyolc éven át körzetének fejlõdéséért alig tett valamit. Pedig a kasszához közel volt… Sokan nem szavaztunk rá.
Véleménye útmutató lehet, de az alábbi is a közelmúltból.
Az ötvenes évek elején munkás igazgatónõ irányította a szentesi baromfifeldolgozó üzemet. Majd Mag Pál, Kiss Attila, Magyar József mérnökök, Gáspár Sándor, Tóth István és még sokan mások, élelmezési és mûszaki szakemberek a nehéz fizikai munkát folyamatosan gépesítették. Dr. Ötvös Mihály és dr. Makay Andor állatorvosok közremûködésével  bel- és külföldön ismert üzem lett.

Mag Pált igazgatónak nevezték ki, majd országgyûlési képviselõnek választottuk több cikluson át. Minimális hírveréssel képviselte a térség érdekeit, s mégis a térség fejlõdése számottevõ volt. A teljesség igénye nélkül: óvodák, iskolák, bérházak épültek. A mezõgazdaság jeles eredményeket hozott. Mag Pált üzemi munkája közben láttam, amikor  a BARNEVÁL létesítményeit építettük. Dr. Makay Andor a 80-as években a 72 tagú szentesi tanácsban is tevékenykedett, a nagyhegyi térséget képviselte. Az eredményesen dolgozó képviselõket ne felejtsük el!     
Kátai Ferenc

Ui: Feri bácsi soraival mélységesen egyetértve bízvást reméljük, hogy kellõ bölcsességgel mérlegelnek majd a választók október elsején, amint beszélgetõ partnere is tett… Érdemtelenül képviselõi poszt sehol se legyen évtizedekre szóló albérlet, s fõleg biztos, magas jövedelem…  (szerk.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.