Hőszigetelésre gondolni fűtés mellett – Pályázzon megtakarítására!

Nem baj, hogy közelít a tél, ön már a jövõ évi lakásfelújítást tervezheti. Idõben pályázhat és már most megteremtheti a korszerûsítés kedvezõ anyagi feltételeit. Hogyan lehetséges ez?

A Környezetvédelmi és Vízügyi tárca ismét meghirdette Klímabarát Otthon c. energia hatékonysági alprogramját, amelyre érdemes mielõbb pályázni azoknak a családoknak, akik nyílászáró cserét, utólagos hõszigetelést vagy fûtéskorszerûsítést terveznek.
Szentesen a Bohus és Társa Bt. készít ilyen pályázatokat. Tanácsokat tudnak adni, hogyan lehetne a pályázat adta lehetõségeket mind hatékonyabban kihasználni.
Bohus László ügyvezetõ felhívja a figyelmünket, hogy az utólagos elszámolású pályázat legalább 30 százalékos támogatást, visszatérítést nyújthat a tényleges felújítási költségekbõl, ám ez az összeg akár 60 százalékra is feltornázható. S hogy hogyan, azt az érdeklõdõknek szívesen elmagyarázza.Hagyományos építésû ingatlanok korszerûsítésére lehet pályázni, de a hõszi-getelés vastagságát úgy kell megválasztani a homlokzaton, és a födémen, hogy az energetikai számítás szerint az ingatlan a “B”, “A” vagy az “A+” kategóriába kerüljön. A kategóriák bónusz támogatási százalékokat jelentenek, így az elsõ +10, a második +20, míg a harmadik kategória további +30 százalék (így lehet összesen 60) támogatás megszerzését biztosítja.

A Bohus és Társa Bt. a felújításhoz megfelelõ nyílászárókat ajánl, most 30% engedménnyel, és segít a megelõzõ hõtechnikai számítás elvégzésében is. A szóban forgó hõtechnikai számítás nem azonos a korábban már általunk is ismertetett hõtérképpel. A hõtechnikai számítás az év bármely szakában elvégezhetõ, azt csak a mérnöki névjegyzékben szereplõ építészmérnök végezheti.

Érdeklõdjön további részletekrõl Bohus Lászlótól a +36-30/289-0785-ös telefonszámon, vagy a Szentes, Horváth Mihály u. 4. szám alatti bemutatóteremben, ahol a beruházás kellékeirõl, így pl. a tíz év színgaranciával árusított nemesvakolatokról is tájékozódhat. E-mail: bo-husbt@szentesikabel.hu, weblapcím: www.bohusablak.hu.                

D. T. (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.