Tibet kincsei

A Szegedi Móra Ferenc Múzeum Kupolatermében november 7-ig ingyenesen látogatható a Tibet kincsei ismeretterjesztõ szoborkiállítás.

A tibeti kultúra idõtlen értékeit egy különleges tárlaton és változatos programokon keresztül mutatják be az érdeklõdõknek. Kiváló látnivaló a középiskolai tananyag kiegészítésére, valamint rendhagyó tanóra anyagának. További információ: www.tibetkincsei.hu.

KÉSZENLÉTI ÜGYELET

A következõ napokban az alábbi gyógyszertárak látnak el készenléti ügyeletet: Október 25-ig a dr. Bugyi István Gyógyszertár. Október 25. és november 1. között az Eszes Gyógyszertár (Klauzál u. 6.). Mindkét gyógyszertár esetében a készenléti telefonszám: 06-70/563-5139.
November 1. és 8. között a Kertvárosi Patika ügyel. (Köztársasság u. 29.) Készenléti telefonszáma: 06-20/618-7020. November 8. és 15. között a Menta Gyógyszertár (Alsórét 258. Tesco). Készenléti telefon. 06-70/563-5139. A gyógyszertári készenléti ügyelet ideje az este 8 és reggel 8 óra közötti idõ.

JUBILEUM A KÓRHÁZBAN

A dr. Bugyi István Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya az idén ünnepli 20. évfordulóját. Ebbõl az alkalomból szakmai tanácskozást és ünnepi ülést tartanak október 29-én a Megyeháza Dísztermében.
A szakmai program egyben a Dél-Magyarországi Szekció tanácskozása is, amelyet 10 órakor dr. Bodonovits István fõorvos és dr. Havas Attila elnök nyit meg. Megnyitójukat öt szakmai elõadás követi. 13 órakor az ünnepi ülésen dr. Baráth Lajos fõigazgató mond köszöntõt, majd vázolja a kórház jövõkép programján belül az intenzív terápia és aneszteziológiai ellátás fejlesztési lehetõségeit. A kórház jövõkép programjáról Farkas Sándor országgyûlési képviselõ tájékoztatja a jelenlévõket.

MEGALAKUL…

Október 18-án hivatalosan is megalakul Szentesen két kisebbségi önkormányzat. Az érdeklõdõket 15 órára várják a Városháza konferencia termébe, ahol esküt tesznek a több mint száz fõt képviselõ Cigány Kisebbségi Önkormányzat megválasztott tagjai és tisztségviselõi. Október 3-án ugyanis mandátumot szerzett Lakatos Attila (Lungo Drom), Fehér Mónika, Lakatos Mária és Mihály Borbála Éva (MCF Fórum).
A Görög települési kisebbségi önkormányzat tagjai: Bosánszki Dóra, Horeftos Konstantin Zoltán, Horeftos Szilvia és Kerekes Eszter Julianna ugyanekkor kezdik meg tevékenységüket.
A választási eredmények ismertetése és az eskütétel után a Szervezeti és Mûködési Szabályzatok felülvizsgálatára is sor kerül.

ÜNNEPI PROGRAMOK OKTÓBER 23-ÁN

(Kinagyítandó!)

ZENÉS EST

Október 26-án 19 órakor Pápai Erika önálló zenés estje (a pódiumbérlet elsõ elõadása) látható a Megyeházán. Pápai Erika, a sokoldalú, tehetséges mûvésznõ, aki nemcsak színészi képességével, hanem gyönyörû hangjával is ámulatba ejti közönségét.

A KÖNYVTÁRBAN

A Szentes Városi Könyvtárba Tolsztoj, az irodalom és a valóság címû elõadásra hívják a közönséget október 18-án.
A programra a TÁMOP Országos tehetségsegítõ Hálózat kialakítása, Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítõ Program alapján a Szentesi tehetséges fiatalokért pályázat keretében kerül sor. Elõadó: Poszler György tanár.

* * *

Cseh Lajos: Vulkántúra Dél-Olaszországban c. vetítéssel egybekötött elõadása október 19-én lesz ugyancsak a városi könyvtárban.

* * *

Október 21-én Ternai László: Felétek kiáltom és Suttogások és üvöltések c. verseskötetének bemutatóját rendezik a könyvtárban. A szerzõvel Gálfi László tanár beszélget. Közremûködik: Horváthné Dányi Katalin (gordonka), Nagy János (zongora), a Csongrádi Versmondók Körének tagjai. Mindhárom könyvtári program 18 órakor kezdõdik.

KARÁDY-EST

Két koffer. Ennyivel távozott Karády Katalin Magyarországról 1951. februárjában. Ma a tiéd vagyok! címmel Kapócs Zsóka alakját idézi fel a Pódium bérlet második elõadásaként november 22-én 19 órától a Megyeházán.

SZENTESI KÖRSÉTA

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület városbemutató programsorozatának záró állomása a Városháza. A Díszterem, az  épület szobrainak bemutatásában helyszíni kalauzként Móra József önkormányzati képviselõ mûködik közre. Az érdeklõdõket a Városháza bejáratánál  október 16-án 15 órára várják.
Az immár nyolcadik alkalommal meghirdetett Szentesi Körséta programja ezúttal is hasznos ismeretekkel szolgál a résztvevõk számára.

KLUBÉLET

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szentesi Csoportja október 20-án 16 órakor a társ civil szervezetek képviselõit látja vendégül a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban.

Egy hozzászólás “Tibet kincsei” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    SZENTESI ALKOTÓK A GÓLYÁSHÁZBAN

    Október 20-án 18 órától Kruzslicz Pál újságíró, helytörténész a Gólyásházban rendezendő Szentesi alkotók sorozat vendége. A Gyalogjáró szavak, vagy a Thália Szentesen c. könyvek szerzőjével Szurmik Zoltán beszélget.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.