Újabb előrelépések a turisztikai marketing területén

Szentes idegenforgalmi jelzõtábla az M5 mentén. Az idei évben számos olyan kisebb-nagyobb intézkedés történt Szentesen, mely nem túl nagy ráfordítással, de igényes kivitelezéssel annál nagyobb sikert hozhat, új irányt mutatva ezzel az idegenforgalomnak.

Az immár idegen nyelven is elérhetõ városi honlap és az országosan is új kezdeményezésnek számító MP3-as hangos idegenvezetés mellett, most az ország egyik fõütõerét jelentõ M5 autópálya mentén került kihelyezésre Szentes város idegenforgalmi jelzõtáblája, mely elõsegíti a Budapest felõl a Dél-alföld irányába utazó turisták megnyerését és Szentes felé irányítását.
A projekt a Magyar Turizmus Zrt., az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közös engedélyével valósulhatott meg. 
Új világ tárul a szemünk elé

Az idegenforgalmi évad újdonsága az a 43 db FotóPont, amelyek a város különbözõ pontjain lettek felfestve. A FotóPontok segítségére lehetnek a Szentesre látogató vendégeknek, hisz képeslapok helyett, saját felvételeikkel gazdagíthatják fotóalbumaikat. A turisták és a szentesiek új szemszögbõl fedezhetik fel városunkat és ki-ki önmaga is nyomába eredhet a szentesi különleges látképeknek. A FotóPontok segítségével a legjobb helyekrõl nézhetõk és élvezhetõk turisztikai látványosságaink: épületek, szobrok, terek, parkok, stb…, melyek megörökítése remek alkalom Szentes népszerûsítésére, mindazonáltal profi beállítású felvételekkel térhetnek haza vendégeink a várost felfedezõ, bebarangoló sétájukról.
A FotóPontok eszményi összehasonlítási lehetõséget kínálnak a hozzánk pár év múlva visszalátogató turisták számára, megmutatva a múlt és a jelen változásait. Mint ahogy a gyermek nõ, úgy adhat új megvilágítást egy városról készült fotó néhány év elteltével.
Jöjjenek el hozzánk, éljenek a lehetõséggel!

Kettõs kistérségi siker

Korábban hírül adtuk, hogy az idei évben Szentes Kistérség Többcélú Társulása kiemelten jól szerepelt a McDonald’s Kihívás Napja sportrendezvény programban, melynek eredménye, hogy az ország 174 kistérségébõl a Társulás országosan az 5 elismerésben részesített szervezet egyike lett.
Az idõközben megtartott eredményhirdetésen a Kistérségi Társulást teljesítménye alapján 120.000,- Ft értékû sportszercsomaggal jutalmazták a szervezõk.

A kitûnõ eredményt a Társulás azzal fejelte meg, hogy a 20. magyarországi évfordulóját ünneplõ sportrendezvény jubileumi játékán országosan második helyezést ért el. A zsûri értékelése alapján kihirdetett végeredmény szerint a szervezõk további 70.000,- Ft értékû sportszer csomaggal jutalmazták a teljesítményt.
A sportszerek a kistérség 8 településén, a rendezvényhez csatlakozó 40 együttmûködõ partnerszervezet között kerülnek hamarosan kiosztásra.

Tájékoztatás a helyi iparûzési adóra teljesített befizetésekkel kapcsolatban

A helyi iparûzési adóval kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló 2010. évi LVII. törvény rendelkezései szerint, a helyi iparûzési adóval kapcsolatos feladatok 2010. június 29-ével viszszakerültek az önkormányzati adóhatósághoz.
Az iparûzési adót 2010. június 29-tõl már az önkormányzathoz kell befizetni. A fizetési kötelezettségre vonatkozó adatokat az APEH átadja az önkormányzati adóhatóságnak, így ha az adózó június 29-tõl nem fizeti meg adóját vagy egyéb iparûzési adóval kapcsolatos kötelezettségét, akkor az önkormányzati adóhatóság késedelmi pótlékot számít fel rá, sõt ellenõrzési eljárás során adóhiányt is megállapít(hat).
Az APEH közleménye szerint a helyi iparûzési adóval kapcsolatos adószámlára az állami adóhatóság csak és kizárólag a 2010. június 28-i, mint legkésõbbi terhelési dátummal teljesített befizetéseket fogad(hat)ja el a 2010. június 29-e után átutalt, postára adott megbízások alapján beérkezõ befizetéseket az állami adóhatóság haladéktalanul „viszszafordítja”, visszautalja a befizetõ számára.
A 2010. szeptember 15-én esedékes iparûzési adóelõleg szintén az önkormányzati adóhatósághoz fizetendõ.

Deim Éva
(Fotók: Vidovics Ferenc

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.