Még ma is “harcolnak” az újításukért – Oximix, a csodálatos ital

A nagymágocsi Tóth Imre és családja 1996-tól szikvízgyártással és palackozással foglalkozó cégek számára gyártott és forgalmazott technológiai berendezéseket. Jelenleg is mintegy négyszáz üzem használja az eszközeiket, amelyeknek mára Romániában, Németországban, de még Dél-afrikában is van piaca.

Mégis hogyan született meg az Oximix, az egészségbarát oxigénben gazdag üdítõ ital? Sajátos szabadalmuk milyen kalandos utat járt be eddig? Errõl is sokat megtudtunk a Comix System Kft. ügyvezetõ igazgatójától.

– Hogy a szikvíz hungarikum, azt a kilencvenes évek közepével tetõzõ fejlõdési folyamat támasztja alá. A magyar szódavíz családi kisvállalkozásokon keresztül járta be a világot. Alapját Jedlik Ányos tanulmánya rögzíti, miszerint a szikvíz a folyadék gáz elnyelõ képességében rejlik. A szakma összefogása hozta létre az elmúlt években a Szikvízgyártók Lovagrendjét, amelynek magam is alapító tagja voltam – vázolta Tóth Imre, aki arról, hogyan került a szódavíz gázbuborékai helyébe oxigén, elárulta:
– Mayer Farkas pannonhalmi apát bocsátotta rendelkezésemre a vonatkozó Jedlik kéziratokat. Azonban azt a szabadalmat, hogy a szikvízkészítõ berendezés alkalmas legyen az élelmiszeripari oxigén elnyelésére, 2005 decemberére dolgoztuk ki. S amíg az Oximix közfogyasztásra alkalmas termék engedélyeivel került forgalomba, igen rögös utat jártunk be – vázolta.

 A szakember azt mondta, a világon egyedi a szénsav helyett oxigénnel dúsított víz, amelyben pontosan mérhetõ az oxigéntartalom. A 2007-es sárvári orvos konferencia döbbentette rá a tulajdonosokat arra, hogy milyen kincs is van a kezükben. Az oxigén terápiával foglakozó szakmai találkozón kétszáznegyven szakember vett részt, akik megismerték az Oximixet, elismeréssel, segítõ szándékkal biztosították támogatásukról a vállalkozást. Csak hogy… Jó magyar szokás szerint ehelyett a cég 2008-as éve feljelentésekkel, vizsgálatokkal terhes fekete esztendõre sikeredett. Mire ebbõl a helyzetbõl talpra állhattak volna nyakukon volt a gazdasági válság.
Tóth Imre elmondta, hogy a Dél-alföldi régiót sikerült eddig jól lefedniük a kellemes ízû, egészséges üdítõkkel, saját depót üzemeltetnek továbbá Budapesten és Veszprémben is. A megyében és Szentesen a Coop, a CBA, a Reál áruházakban valamint a bio boltokban megvásárolhatók a különféle ízesítésû oxigénes italok. Kóstolják meg és érezzék jól magukat! Az immunrendszerünknek ugyanis szüksége van oxigénre az egészségünk védelméhez. Azért ajánlott mindenkinek, mert az oxigén a gyomorból tízszer gyorsabban szívódik fel, és így jobban hasznosul. Sportolók napi igénybe vételéhez különösen ajánlott az oxigénes ital. A Magyar Kupa harmadik helyezett Balatonfüred kézilabdázói ezt már jól tudják. Teljesítményük szárnyalásához nélkülözhetetlennek tartják a nagymágocsi termékeket. S most a Magyar Kajak Kenu Szövetség is tesztelni kívánja az Oximixet. Ha többet szeretne megtudni a termékekrõl, tekintse meg a www.oximix.hu weboldal tartalmát.

Dömsödi Teréz
(Fotó: Dömsödi Mihály)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.