Gazdaságfejlesztés Szentesen – Kézen fogva könnyebb…

A gazdaság fejlesztése minden település számára kulcsfontosságú. Nincs ez másként Szentesen sem, ahol az Önkormányzat 2009-ben tudatos magatartással felmérte, hogy a vállalkozásokat hogyan érinti a krízis.

A beérkezett és feldolgozott válaszok alapján egy gazdaságfejlesztési intézkedéscsomag került kidolgozásra és megvalósításra. Ennek alapján, három területen pénzügyi támogatást biztosít a város a vállalkozások számára.

Kiemelt cél, hogy minél több munkahelyet sikerüljön megõrizni a válság alatt, ezért a munkahely megtartása, a gazdaságfejlesztés és az innováció területén összességében, 100 millió forintot biztosít az önkormányzat pályázatos formában a vállalkozások támogatására.
A pályázati kiírás elsõ fordulója már zajlik, március 31-i határidõre beérkeztek az elsõ pályázatok és a képviselõ-testület május 10-i ülését követõen sor kerülhet a szerzõdéskötésekre és a pénzek kifizetésére. A cikk írásakor még nem ismert az eredményesség, de az biztosan tudható, hogy minden támogatásra adott pénzöszszeg, legalább ugyananynyit fog indukálni a helyi gazdaságban.
A pályázati lehetõség folyamatos, és az elõzetes várakozások alapján munkahelyek megtartását, sõt új munkahelyek létrejöttét segíti elõ. Nagyon fontos, hogy az innováció is prioritást élvez, hiszen a fejlesztések közvetlen módon segítik a cégek versenyképességének megõrzését, erõsödését.
Természetesen a beruházások számának növelésére, nemcsak pályázati rendszerben van lehetõség, hanem az Ipari Parkban kedvezményes módon lehet közmûvesített területekhez jutni, amely az új betelepülések alapja lehet. A 12 hektárnyi területen kialakított Vállalkozói Falu kisebb és nagyobb területeken fogadja a helyi és a más területekrõl érkezõ befektetõket.
A költséghatékony, de színvonalas promóció érdekében az önkormányzat egy teljesen új honlapot hozott létre, amely teljes egészében az Ipari parki beruházásokat, illetve a gazdaságfejlesztést hívatott elõsegíteni.

A www.szentesinvest.hu elérhetõségen, egyszerûen és gyorsan találhatjuk meg a legfontosabb információkat. Az érdeklõdõk áttekintést kaphatnak arról, hogy a projektjeiket hogyan tudják a leggyorsabban megvalósítani Szentes városában.
A különbözõ nagyságú vállalkozások a méretüknek és az igényüknek megfelelõ területet találhatnak az új honlap segítségével a Parkban. A gyors ügyintézés érdekében 24 órán belül árajánlatot kaphatunk, és egyablakos ügyintézéssel segítik a projektek megvalósulását.
Elmondhatjuk, hogy Szentes Város Önkormányzata a krízis alatt sem engedte el a vállalkozások kezét, sõt a késõbbiekben is anyagi támogatást biztosít. A befektetési körülmények, az infrastruktúra jelentõsen bõvült és február elejétõl, a gazdaságfejlesztést önkormányzati rendeleti szinten biztosítják.
Az elmúlt napok, hetek nemzetközi hírei és a hazai mutatók alapján is van okunk feltételezni, hogy a válság legnehezebb részén túl vagyunk és egy lassú, de folyamatos fellendülés következhet. Remélhetõleg ez a szentesi vállalkozásokat is érinti és újabb belsõ és külsõ beruházásokat hozz létre. Mindehhez közmûvesített Ipari Parkkal, pénzügyi támogatási rendszerrel, új korszerû honlappal járul hozzá Szentes Város Önkormányzata.
Bocskay István

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.