Napház létesül a postával szemben – Üvegpaprika és az energiák

A Szentesi Polgármesteri Hivatal kezdeményezésére, Újszentessel közösen nyílik lehetõség a magyar-román határon átnyúló programban a “Megújuló Energiák Kompetencia Központ” létrehozására Szentes központjában.

A projekt célja olyan tudásközpont kialakítása, amely vállalkozások, civil szervezetek, oktatási és más intézmények, valamint a lakosság számára nyújt folyamatos képzést és szakmai bemutatókat a megújuló energiákról, mint  a termálenergia, a napenergia, vagy a biomassza.
A XXI. század szemléletének és megjelenésének megfelelõ projektet az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja a költségek 95%-áig támogatja. A képen látható Napházat Kiss Gyula Ybl Miklós-díjas építész tervezte a szentesi paprika formájára, üvegbõl. Helye: Kossuth u. 8.
A pályázati felhívás, amelyen a projekt indul, két lépcsõs, melynek elsõ fordulója 2008. december 3. és 2009. február 16. között volt pályázható. Az elsõ fordulót a szentesi program sikeresen vette, ily módon tart a megvalósulás felé. A napokban a képviselõ-testület rendkívüli ülésen erõsítette meg a pályázati szándékot.
 – dite –

5 hozzászólás “Napház létesül a postával szemben – Üvegpaprika és az energiák” bejegyzésre

  1. olvaso:

    “…elsõ fordulója 2008. december 3. és 2009. február 16. között volt…”
    Bőven lett volna idő ismertetni a projektet a lakossággal. Ez is bizonyítja, hogy a városfejlesztés nálunk megy a maga feje után. A lakosság véleményére négyévente mindössze egyszer van szükség, amikor leadjuk a szavazatunkat.
    Vajon azt vizsgálták-e, hogy ez az üveg építmény egy ilyen zárt térben hogyan hat pl fénytörés és egyéb fizikai jelenségek szempontjából a környező lakosok és munkahelyek mindennapjaira, mint pl. a Posta… A többi ilyen építmény a világon hatalmas térben van elhelyezve, nyilván nem véletlenül.

  2. sonci:

    A képviselő testület kompetenciája, hogy számon kérje polgármesterén, van e elegendő igérvény a hasznosításhoz különféle oktatási, tudományos intézetektől. Ha van, csak akkor szabad megépíteni, és akkor is csak az ipari parkban, szerintem.

  3. Kovács Zsuzsa:

    Ez az épület egy hatalmas zöldövezet kellős közepén mutatna jól. A városközpont elbetonosodása kiábrándító és lehangoló.

  4. KIKI:

    Most már úgyis mindegy, hogy mi mit gondolunk, hiszen a város belefeccelt egy csomó pénzt, a tervek elkészültek, tehát úgyis felépül, mégpedig a Kossuth 8. terén. Mind Zsuzsával, mind olvasóval egyetértek, még azt tenném hozzá, hogy a tér teljes feldurásával, az építési munkákkal az összes központban lévő vállalkozás lehúzhatja a rolót. Megközelíthetetlenné, elérhetetlenné válnak, a forgalmuk a nullával lesz egyenlő. Mind a parkolás, mind az árufuvarozás rémálommá válik. Ezzel a döntésével is a városvezetés a multik malmára hajtja a vizet. Ugyanakkor majd neki fog megcsappanni az adóbevétele, úgyhogy hurrá, csak előre!

  5. Kátai Ferenc:

    A Földhivatal épülete tűzfala mellett a Kossuth u. 6.sz. telek található, ahol valamikor a Görögkatolikus egyház földszintes üzletsora, emeletes parókia épülete állt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.