Gyógyultan távozott a kórházból a H1N1 vírussal kezelt beteg

A szakszerű ellátásnak köszönhetően december 21-én gyógyultan távozott a Dr. Bugyi István Kórházból az a beteg, akinél a múlthéten súlyos szövődménnyel járó  H1N1 vírusfertőzöttség igazolódott be.

 

Az immunrendszer legyengülésben és anyagcsere betegségben szenvedő 30 év feletti férfi 4-5 napos lázas állapot után jelentkezett a szentesi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. Az elvégzett röntgen vizsgálat kétoldali víruspneumóniára (tüdőgyulladásra) utaló eltérést mutatott. Mivel a H1N1 infekció lehetősége azonnal felmerült és légzési elégtelenség is fennállt, ezért a beteget az Intenzív Therápiás Osztályra vették fel, ahol szigorúan elkülönítették és megkezdték ellátását, gyógyszeres kezelését.

A megfelelő mintákat elküldték vírusvizsgálatra, így 24 órán belül a gyanú igazolódott, a beteg garatváladékából kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét. Az alkalmazott kezelés hatására a beteg állapota stabilizálódott, majd lényegesen javult, ezért áthelyezték a fertőző osztályra. A néhány nappal később elvégzett radiológiai vizsgálat is gyógyulást igazolt, ennek köszönhetően a beteget december 21-én hazaengedték, – közölte a dr. Bugyi István Kórház sajtószolgálata.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.