Nem kis feladat szeretni…

Vannak, akiknek a karácsony nem csak nagy vacsorákat, kis gyertyafényt és néhány teljesen felesleges ajándékot jelent. Akik szeretnének kimaradni a rohanásból, a kényszeredett rokonlátogatásokból, azoknak ajánlott elutazni távoli helyre.
(http://www.youtube.com/watch?v=1k255vJvh5U&feature=related)

Akik itthon, családi szokások szerint töltik az ünnepeket, azok számára szeretnék írni a közelgõ szeretet ünnepén a lelki béke megélésérõl, ami mindenkinél más. A tudat megnyugtat, kicsit ellazít, kapcsolatokat teremt, aminek egyik formája a testi érintés. Ösztönösen megérintjük egymást, ha a szeretetünket akarjuk kifejezni, vagy ha éppen vigasztalni szeretnénk. Az emberi kéz érintése, arc megsimítása, egy kézfogás, beszélgetések egymás megérintésével sok mindent kifejezhetnek, ily módon akár gyógyítani is képesek vagyunk. A lágy kézfogás oldja a feszültséget, csökkenti az érzõideg végzõdések érzékenységét, gyógyítók gyakran alkalmazzák.
Sokan sokszor elgondolják és mondják: ez a karácsony más lesz, mint az eddigiek voltak. Miben? A családok jobban közelítenek egymáshoz. Kezdetét veszi az egymást elfogadás elve, bár nagyon az elején járunk még. (Elég, ha csak a gazdagság – szegénység ellentétére gondolunk.)
Karácsony tájékán vágyakozással emlékezünk vissza a régmúlt idõkre, amikor a szoros családi szokások és kötelékek testünket és lelkünket is felmelegítették.
Nagyon változó a kedélyállapotunk. Ám hogy hogyan éljük meg a lelki  békénket, az csak rajtunk múlik. Gyakran használjuk a szeretet szót, csak akkor mondjuk ki, ha a szó értelmét is érezzük. A felgyorsult és “szabad” életünkben elfelejtünk szeretni, és igazi érzelmeket táplálni mások iránt. Ez itt a nagy feladat sokak számára: a szeretet érzése egy színes kavalkád, attól is függ, ki mennyire áll közel hozzánk. Keresni kell az apró örömöket magunk, és mások számára is. Ezekkel a gondolatokkal kívánok nyugodt, békés karácsonyi ünnepeket és boldog újévet minden kedves olvasómnak!

Csordás Istvánné
természetgyógyász
eü. szaktanácsadó

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.