Újabb fejlesztések a Kiséri Állatorvosi Rendelőben – Januártól egésznap nyitva

A Kiséri Állatorvosi Rendelõ tulajdonosa, dr. Dobos András a gazdasági válság közepette úgy döntött, meglépi azt a nagymérvû fejlesztést, amelynek köszönhetõen a rendelõ  közép-európai klinikai szintû ellátást képes nyújtani a térségi kisállattartók számára. A fejlesztés részleteirõl, és az ezzel együtt járó változásokról a következõket mondta:

– A fejlesztésnek köszönhetõen olyan sebészeti eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyekkel akár sürgõsségi ellátásban is minden mûtétet el tudunk végezni. A diagnosztikai háttér bõvítését szolgálta egy laborautomata beszerzése, amellyel a korábbinál magasabb szintû vérvizsgálatot is el tudunk végezni a kutyáknál, macskáknál. Így a fontosabb diagnózisok gyorsabban készülnek el. A már meglévõ ultrahangunk mellé még egy készüléket vásároltam, fejlesztettük a számítógépes rendszerünket, s nem utolsó sorban a szemészeti diagnosztikai eszközeinket is. Ily módon most már szemnyomást is tudunk mérni, sõt altatásban megállapíthatjuk, hogy pl. egy kutya lát-e, vagy milyen vastag a szaruhártyája, – szemléltette. 

Dobos doktor arról is beszámolt, hogy miközben a különleges gyógykezelést igénylõ állatok gyógyítására is nõt az esély, azért alapvetõ céljuk továbbra is a térség kisállatainak maradéktalan ellátása, s hogy a szezonális betegségek elõtti vakcinázások minél nagyobb számban történjenek meg.
– Most például, – említette a szakember – tömegével hozzák az influenzás kutyákat, macskákat. A megelõzõ oltás azért lett volna fontos, hogy a fertõzõdés állatról emberre, és viszont, minél ritkább esetben forduljon elõ.
Arról, hogy a fejlesztés milyen további változásokat jelent, Dobos doktor örömmel tájékoztatja az olvasókat.
– A legfontosabb változás, hogy januártól egész napos nyitva tartással és hétvégi ügyelettel fogadjuk a kisállattartókat. Ez azt jeleni, hogy reggel 8 órától 11 óráig, délután 14 órától 18 óráig kereshetik fel a rendelõnket.

– A nyitva tartás bõvülése azért is lehetséges, mert rajtam kívül további két állatorvos látja majd el a kis kedvenceket, – tette hozzá.
Dr. Czabarka János állatorvos már ebben az évben is rendszeres segítõje volt az itt folyó munkának. Hamarosan azonban új fiatal kolléganõ, az itt már most is gyakornokként dolgozó dr. Berényi Adrienn is megkezdi praxisát. Dobos doktor örömmel tapasztalta már eddig is a fiatal kolléga felkészültségét, eszközismeretét, friss tudását, amit kiválóan tudott a rendelõben kamatoztatni.
Dr. Dobos Andrástól arról is hallottunk, hogy az eszközpark bõvítését jövõre is tervezi, és a cél érdekében pályázatokon is részt vesz a Kiséri Állatorvosi Rendelõ stábja.

Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.