A katonák öröme

Ahogy menetrendszerûen közeledett a tél, az év vége, úgy közeledett a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalj a hagyományainak megfelelõen az év végi programjaihoz.

2009. évben igen sok feladat hárult a zászlóaljra, mely jelentõs leterhelést jelentett a személyi állomány számára. A feladatokat azonban sikeresen megoldották és teljesítették az elvárt követelményeket. Ezek után jól esett a kikapcsolódás, a méltán megérdemelt szórakozás. November 14-én, méltó helyszínen, a városi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében rendezték meg a Mûszaki Bált. A gyakorló öltözetet öltönyre és estélyi ruhára leváltó katonákat a város elsõ embere, Szirbik Imre, országgyûlési képviselõ, polgármester köszöntötte, és nyitotta meg a bált. Látványos programok, bemutatók hozták meg a hangulatot a tánchoz, a mulatáshoz. A jókedvet csak fokozta, a rendezvénynek tétje is volt. Értékes ajándékokat lehetett nyerni a tombolasorsoláson. A katonák azonban nem csak ezért vásárolták szívesen a tombolákat, tudták, az ebbõl összegyûlt pénzt az alakulat jótékonysági célokra fogja felhasználni.
A mûszaki zászlóalj a bál tombolabevételébõl befolyt összeget már évek óta a gyermekek gyógyításának elõsegítésére fordítja, és ajándéktárgyak adományozásával nyújt segítséget a szentesi Dr. Bugyi István Kórház gyermekosztálya számára.

A város szereti katonáit, ennek elismeréséül az Önkormányzat Képviselõ-testülete 2008-ban alakulatzászlót adományozott az alakulatnak. A zászlóalj hálás ezért a kapcsolatért, és mindent megtesz, hogy érzékeltesse, a lakosság nem csak katasztrófahelyzetben számíthat a katonák segítségére. A családok szeme fénye a gyermek, akinek egészsége a legfontosabb a szülõk számára. Betegség, kórházi kezelés mindig egy nehezen leküzdhetõ helyzetet teremt. A kis betegek kórteremben eltöltött hangulata nagyban befolyásolja a gyógyulást. Ebben próbált ez évben is segíteni a mûszaki zászlóalj a gyerekeknek, a kórháznak, a város lakosságának.
December 7-én már negyedik alkalommal érkeztek ajándékokkal a katonák a kórházba. Dr. Tóth Edit, a gyermekosztály osztályvezetõ fõorvosa kollégáival együtt, már mint régi ismerõsöket, fogadta az egyenruhásokat. Nyers József mérnök ezredes, a zászlóalj parancsnoka felajánlásként 2 db mikrohullámú sütõt, 1 db forgós fotelt, 3 db szobaantennát és 3 db fali lámpát nyújtott át az alakulat nevében az osztály számára. Egyben tolmácsolta a személyi állomány jókívánságait a beteg gyerekek és az osztály dolgozói részére.

A fõorvos asszony meghatódva, nagy örömmel vette át a hasznos eszközöket. Örömüket jól fejezte ki a mikrohullámú sütõ érkezése, mert mint mondták, a régi már meghibásodott, és komoly nehézséget okozott a gyerekek számára ételt, vagy vizet melegíteni. Köszönet képen a fõorvos asszony házi, saját készítésû süteményével látta vendégül a katonákat, akik számára megtiszteltetés volt a szívélyes kínálás.
Kép és szöveg:
Juhász László szds.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.