Kötetlenül közös dolgainkról

Dongó_László_&_Farkas_Sándor.jpgA Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi képviselői ma délután megköszönték a sajtó munkatársainak az elmúlt évi segítő, tájékoztató munkát. A kötetlen beszélgetés közben azonban közérdekű gondolatok is elhangzottak.

Halmai László, az önkormányzati képviselő testület tagja a köztársasági elnöki beszédből kiemelte azt a részt, amely az elkövetkező időszak választási kampányhangulatából a személyeskedő hangvétel mellőzéséről, a lejárató, negatív kampány elvetéséről szólt.  A médiák meghatározó szerepére utalt ebben a kérdésben. A helyi Fidesz frakció álláspontját képviselve megállapította: a hatalmi elit média szereplése nincs egyensúlyban az övékével. Az egyensúly megteremtése pedig szükségszerű, nem élhet vissza senki a hatalom adta előjogokkal.

Az országgyűlési választásokon nyertes kormányzó erő nehéz örökségre számíthat, – vette át a szót Dongó László ny. középiskolai igazgató, önkormányzati képviselő. Farkas Sándor országgyűlési képviselő arra figyelmeztetett, hogy a közelgő választás nem a helyi pártok versenye. Az ország jövőjének meghatarozó kérdéseire kell megadni a válaszokat. Példaként említette az autópálya beruházásokat. A Fidesz kormányzása idején 1.3 milliárdból is elkészült az autópálya, míg mostanság  az M7-es vagy az M0-ás további 2 milliárdos plusz beruházást igényelt. Az utóbbi időben valahogy mégis lentebb mentek az árak… Farkas Sándor szerint 2007-től a Kohéziós alapok jelentős támogatása kedvezőbbé tehette volna az autópálya építés folyamatát. Az autópálya közelsége ugyanis önmagában nem garantálja a befektetők érdeklődését. A kemény nyugati hitelekből épült autópályák terhe pedig a jövő nemzedékek vállán nyugszik majd, – jegyezte meg Dongó László.  

Dongó_László_&_Farkas_Sándor.jpg

Halmai_László_&_Kozák_János.jpg

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.