Derekas balesetek után…

Professzor_akcióban.jpgA "Mosolygósabb Régióért" Egyesület Szolnokra tartó csoportjának igazi előszilvesztere sikeredett. Tegnap este ugyanis a Balfácánt vacsorára c. Francis Veber darabot nézték meg a Szigligeti Színházban.

A_fájdalom_első_pillanatai.jpgA nem mindennapi történet jellemző a szerző csavaros észjárására. Hasonlókat látunk pl. a Szőke férfi… sorozatokban is. Koltai Róbert rendezése pedig kihozta a történetből a maximumot. Pörgős, humoros két felvonásos vígjátékot láttunk meghökkentő helyzet- és jellemkomikum elemek sokaságával fűszerezve. Mert a megszokott szerda esti vacsora ezúttal a főhős szappan után tett rossz mozdulata miatt elmaradt. Ám amig egyáltalán eldőlt, hogy mégis elmarad, számtalan nem várt esemény történik.
A megjelenő esedékes balfácán, a darab másik főhősét, Francoist formáló Mikó István, mint adóellenőr gyufaszál-makettkészítő, veszi kezébe a történések irányítását. Amit lehet, megkavar, s miközben puszta jószándékból segíteni kíván újdonsült házigazda barátján, azt jókora bajba sodorja. Pierre-t elhagyja a felesége, erős fájdalmai vannak a becsípődött dereka miatt, felfigyel rá egy másik adóellenőr, és a végén rá kell jönnie, hogy ő maga sem más, mint egy jókora balfácán.

A történet tanulsága: ne csinálj másból bohócot, mert magad is azzá válsz! Még ha itt-ott nyers is a darab, azért a felhőtlen szórakozásra vágyók számára remek kikapcsolódást nyújt. Érdemes megnézni. (Fotók: Szigligeti színház) A következő előadásról: www.szigligetiszinhaz.hu 

A_féltett_térképnek_annyi.jpg

No_nyögje_már_ki_a_cimet.jpg

A_kidobott_szerető.jpg

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.