Feltétlenül kopogj be!

Betlehemi_szerepjáték.jpgÜnnepségsorozat kezdődött a Gondozási Központ intézményeiben a közelgő ünnepek apropóján. Szentes város Gondozási Központja közel ötszáz idős, beteg, magányos honfitársunkról gondoskodik nap mint nap. Többen nem csak egy szolgáltatást vesznek igénybe.

Az első karácsonyi összejövetel a központi, Horváth Mihály utcai épületben történt ma délelőtt, ahol Jézus születése, a betlehemi történet elevenedett meg az idősek játékával. Az I. sz. Idősek Klubja hetven fő befogadására alkalmas, s most mindazok eljöttek, akiknek az egészsége ezt lehetővé tette. Nem is távoztak üres kézzel, de szívvel sem, hiszen az ünnephez kötődő legszebb gondolatokat hallották Szirbik polgármestertől, Farkas Sándortól és feleségétől. Ollai Istvánné is szólt hozzájuk, aki meglepetést is tartogatott a program végére. – Egymásra figyelve, egymást megértve juthatunk csak előre, – figyelmeztetett a polgármester. Az országgyűlési képviselő arról szólt, mennyire hiányzik napjainkból az öröm, s hogy ezt a rövidke időt feltétlenül használják erre. Ollainé Eszterke arra kérte kortársait, ne menjenek el egymás otthona előtt úgy, hogy ne kopognának be egy pár kedves szóra. Farkasné Katika a határon túliak szeretetét és üzenetét is elhozta a szentesieknek. A házigazda intézményvezető, Szebellédi Anna köszönettel nyugtázta, hogy e kis-nagy család egyáltalán élvezheti működésének feltételeit. Megemlékezett azokról is, akiket az élet már elszólított köreikből.

Demeter_István_verset_mond.jpg

Ezután a gondozottak verssel, énekkel, és a betlehemes játékkal kedveskedtek egymásnak, valamint a vendégeknek. A műsor után pedig sok-sok ajándékot kaptak. Megajándékozta őket a Máltai Szeretetszolgálat, Szentes Város Önkormányzata, de a Gondozási Központ apró figyelmességének is örülhettek. Sütemény és kemencében sült kalács került az asztalra, amikor Ollai Istvánné feltárta a meglepetést.

Szerepjáték_közben.jpg

– Emlékeznek még, amikor a Kisérben a szennyvízcsatorna hálózat átadása alkalmából gurult a hordó? Nos, a kivitelező Hídépítő Rt. nagy örömmel nyugtázta a kedves ünnepséget, ezért felajánlott a szervező önkormányzati képviselőnek – azaz neki – egy szép ajándékot. A mikrohullámú sütőt Eszterke néni most magával hozta, és átadta Szebellédi Annának, a Gondozási Központ vezetőjének. – Jó szolgálatot tesz, használják egészséggel! – tette hozzá.

Ünnepi_hangulatban.jpg

Rengeteg_gyümölcsöt_kaptak.jpg

Mindenki_ajándéka.jpg

Egy hozzászólás “Feltétlenül kopogj be!” bejegyzésre

  1. babika:

    Nagyon aranyosak voltak a műsorszámok! Puszilok Mindenkit és BUÉK!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.