Közéleti kérdésekről…

Sajtótájékoztató.jpgA Kurca parti esték záró rendezvényének Deutsch Tamás, az Országgyűlés alelnöke, a Fidesz kampánystábjának kommunikációs vezetője volt a vendége, aki aktuális közéleti kérdésekről előbb a sajtó munkatársait, majd a népes közönséget tájékoztatta.

Elsőként az Uniós költségvetés tárgyalásáról szólt. Kitért arra, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc egységes álláspontot képvisel, s hogy a tagállamok többségének képviselői egyöntetűen a frissen csatlakozott tagállamokat sújtó britt javaslattal szemben érvelnek. (Ma már tudjuk, hogy a tárgyalások eredménnyel zárultak, hiszen hazánk az Európai Unió 2007-2013-as költségvetésében 22 milliárd euros forráshoz, ezen belül 1 milliád euro plusz forráshoz jut. Azonban az előzetes várakozásokhoz képest a Fidesz szerint ez elmaradást jelent. – szerk.)

Sajtótájékoztató.jpgA gazdasági szereplők körbetatozása Deutsch Tamás szerint több száz milliárd forintos kárral járhat, és a munkanélküliség további növekedését hozhatja. Az okokat az uniós kifizetések csúszásában és a kötelező maradványképzés hatásaiban látja. Törvényjavaslatot dolgoztak ki, amely megváltoztatná a vállalkozások áfafizetési kötelezettségét oly módon, hogy azok csak a már befolyt bevételeik áfáját legyenek kötelesek az APEH számlájára átutalni. Javasolják továbbá, hogy az uniós támogatások 50%-át előfinanszírozásként kapják meg az érintettek a mostani 25% helyett. A munkahelygarancia alap pedig felvásárolná a per és végrehajtás alatt álló követeléseket, így a cégek munkavállalói fenyegetettsége enyhülne. Végezetül hozzáfűzte, a gazdaság vitás kérdéseinek átfogó rendezése szükséges, a jobbító intézkedések nem képezhetnek presztizskérdést.

Telt_ház_mellett.jpg

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.