A BABOR vendége voltam III.

Tréning_közben.jpgTanulmányutunk legizgalmasabb helyszínére, az oktatóterembe beszállásoltuk magunkat. Húsz kozmetikus tíz kezelõágy, ebbõl egyenesen következtettünk arra, hogy kis csoportunk egyik fele felváltva lesz modell, a másik pedig tanuló.

– No, akkor ki lesz a vendég? – kérdésre lelkesen rohamoztuk meg a szuper kényelmes fekhelyeket, és a finom, meleg takarókba bugyolálva engedtük magunkat kényeztetni. Ritka alkalom, amikor a hóhért …tják, illetve a kozmetikust masszírozzák, nyugtáztuk kórusban.
Minden ágy mellett kompletten felszerelt kezelõkocsi, anyagokkal, kellékekkel kistafírozva, egyszóval: Full service! “U” alakzatban dolgoztunk, így Elkére, a német oktatónkra mindannyian ráláttunk.
Mivel tanulmányutunk célja a SPA- és Wellness kezelések elsajátítása, napi hat órában precíz magyar nyelvû jegyzetekkel a kezünkben, tempósan, de alaposan haladtunk. Begyakoroltuk az “Abhyanga” ayurvedékus arc- és testmasszázst, mellyel a test és a lélek kiegyensúlyozását segítjük elõ, stabilizálhatjuk a doshák belsõ egyensúlyát, és a meleg szezámolajjal, mint közti anyaggal, a penetrációt, a salaktalanítást segítjük elõ. Megtanultuk a thermo modelage (megszilárduló lifting maszkok) feltételét arcra, mellre… testre. Fiatal sharmos tolmácsunk derekasan állta a megpróbáltatást, a pucér, csinos kolléganõkre való tekintettel valódi háttal is “fordítóvá” avattuk.
Aacheni tanulmányunk legnagyobb szakmai élménye mégis a finomra csiszolt rózsakövekkel végzett Re-Beauty regeneráló kezelés elsajátítása volt, ez a szolgáltatás egy kompletten megkomponált szertartás is egyben. Hatóanyaga a megújulás virágának ampullázott kivonata. A selymesre csiszolt rózsakvarc magas mangán tartalma a kéz melegétõl semmihez sem hasonlítható simogató érzést keltve, a nyirok folyadék áramlását gyorsítja, és a felszívódást segíti elõ. Ezoterikus üzenete a megbocsátás, a szeretet és a belsõ béke megteremtése, melyet a rózsa illata végigkísér. A hét kõ a számmisztika szerint pedig a tökéletesség megtestesítõje.
Tréning_közben.jpgA város felett borult volt az ég, a tanterem álmosító homályában dolgoztak a szorgos kezek. Elkét figyeltük, és gyönyörû muzsikára, mint egy balettkar, egyszerre siklottak, köröztek és táncoltak az avatott ujjak. A modellek feje itt-ott oldalra billent, néha egy kis “dorombolás” hallatszott. Az auráink nõttek, egyre csak nõttek, és a hatalmas buborék betöltötte a termet. Mire a varázslat véget ért, karjainkat lassan leengedtük… néma csenden. A felhõk mögül kisütött a nap és a szeptemberi fény bearanyozta a termet. Bizony, elkelt volna egy szemfüles kamera, de nélküle is átéltük azt a ritka pillanatot, hogy akkor, itt és most “átrepült egy angyal”. A gazdag program és információözön mellett észre sem vettük, hogy eltelt a hét. 
Vendéglátóink nagyvonalúságának köszönhetõen a kulináris örömökbõl is kivettük a részünket. Minden estét jó hangulatban, más-más étteremben töltöttünk. Megismerhettük a helyi specialitású német konyhát, Mongólia ízeit (kiváló), választhattunk  a mexikói, a görög és olasz gasztronómia különlegességei közül. A búcsúvacsorát Hollandiában, egy kastélyszállóban ünnepeltük, ahova – megadva a módját – hat taxival érkeztünk. A súlyos csillárok, nehéz kárpitok és hatalmas festmények borzongató romantikáját serény poharazgatással oldottuk. Másnap a másfél órás repülõúton emlékeink és terveink már vegyesen kavarogtak bennünk.                  

Vielen Dank für alles. Köszönet mindenért, Aachen!

Nagyné Szabó Ilona
kozmetikus mester

Amint ígértük, következzenek a játék kérdései, amelynek helyes megfejtõi között 14 ezer és kétszer 5 ezer forint értékû ajándékot sorsolunk ki.
1. Hány éves jubileumát ünnepli idén Babor doktor világszabadalma, a kétfázisú arcletisztító?
2. Melyik ország arborétumában õrzik a megújulás virága cserje ritka példányait?
3. Milyen melegített olajat használunk az abhyanga ajurvedékus masszázshoz?
Beküldési határidõ: december 20. Beküldhetõ: nyílt levelezõlapon a Városi Visszhang Szerkesztõségébe (6600 Szentes, Nagyörvény u. 58.), SMS-ben: 06-20/9837-226, ill. e-mailben: visszhang@szentesinfo.hu.
A nyerteseket levélben értesítjük!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.