Nyert a pályázat – Lesz szóróparcella

A városi temetõk ugyan egyházi tulajdonban vannak, ám Szentes Város Önkormányzata gondot fordít az utak, ravatalozók állapotára. Több mint 10 éve merült fel igény egy szóróparcella kialakítására, amelyre a város ezúttal eredményesen pályázott. Ilyen létesítmény nincs a környezõ településeken, tehát egyedi színfoltja lesz a Kálvária temetõnek, itt van  ugyanis lehetõség annak megépítésére.

1997-ben létesültek itt az elsõ urnasírhelyek, évente legalább harminccal nõ a számuk. Évek óta többen választják a hamvasztást, mint a hagyományos koporsós temetést. A hamvakat azonban nagyon sok hozzátartozó viszi haza az otthonába, ami az idõ múlásával nem tekinthetõ megnyugtató megoldásnak.
A pályázaton a város 9 millió forintot nyert egy dísz szórókút kialakítására, az összeget további 3 millió forint önrésszel kell megtoldania, és Halottak napjára elkészülhet a beruházás, – tudtuk meg a közelmúltban tartott sajtótájékoztatón Czirok Jánosné mûszaki osztályvezetõtõl.
A hamvak szórására alkalmas berendezésrõl részletesen írtunk korábbi lapszámunkban, elolvasható a www.varosivisszhang.hu/?p=4534 weblinken.
Czirok Jánosné azt is elmondta, hogy az új szolgáltatás nemcsak a szentesiek számára lesz elérhetõ. A temetkezési szolgáltatókon keresztül bárki  igényelheti azt.              
– te –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.