A képviselő-testület rendkívüli ülése – Újabb közutak burkolása…

A szentesi képviselõ-testület lapunk megjelenésével egy idõben tartja rendkívüli ülését a Városháza dísztermében.

A napirendek között szerepel a települési önkormányzati belterületi közutak burkolat felújítása címén korábban decentralizált alapokra benyújtott pályázat hiánypótlása, s ahhoz kapcsolódó költségvetési rendelet módosítás.
A pályázat értelmében, a testület korábbi határozatával összhangban tervezik a Nagyhegy Kikelet utca 4. számtól az elsõ keresztezõdésig futó szakasza, valamint a Farkas Mihály utca burkolat felújítását. A pályázat eredményeként az elsõ beruházás mintegy 8 millió forintból valósulhatna meg, míg az utóbbi költségigénye 12.350 millió forint. Az összegek felét kell az önkormányzatnak a beruházás önrészeként biztosítania. A pályázat a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács döntésére vár.
* * *

A Szentesi Üdülõközpont fejlesztésében is gondolkodik az önkormányzat. Erre vonatkozóan már tanulmányterv is készült, amelyet most értékelnek a képviselõk. A terv a rekonstrukció elsõ ütemeként az 50 m-es sportmedence korszerûsítését, a másik 50 m-es medence és a gyermekpancsolók lefedését, Wellness-részleg kialakítását és közlekedõ folyosók padlófûtését, valamint egy új termálkút fúrását tartalmazhatná összesen 854 millió forint költséggel.

A további két ütemben tervezett pl. látogató vonzó új fürdõbejárat, Kurca-plázs, több sportpálya lelátóval, többfunkciós medence és trambulin is.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.