Böjte Csaba az ajándékról

Böjte_Csaba_ajándékai.jpgSzentesre érkezett Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Árvaház és Gyermekvédelmi Központ alapítója. A Máltai Szeretetszolgálat meghívását elfogadva néhány órát töltött városunkban, amikor a Szent Anna templomban rövid, ám annál tanulságosabb adventi liturgiát mondott, és átvette az erdélyi rászorulóknak szánt sok-sok adományt.

Böjte_Csaba_ajándékai.jpgHirtelen jött a hír, hogy Csaba testvér érkezik. Az idõ rövidsége ellenére is nagyon sokan vártuk a Szent Anna templomban, ahol az adventrõl, a decemberrõl, mint az ajándékozás hónapjáról beszélt.
– Az Úr ötmilliárd éve formálja a világot, és nekünk adta, mint a legszebb ajándékot. Vajon tudunk-e örvendeni saját létezésünknek, – tette fel az adventi kérdést.
“Minek ennyi szín és íz.” Ha nem Isten túlcsorduló szeretetének a jele. Ahogyan az ajándékozó Isten megörvendeztet minket egészséggel, társsal, földi javakkal, mi is ajándékainkkal fejezzük ki szeretetünket, elsõsorban az Úr felé. Arra figyelmeztetett, hogy hálásnak kell lennünk mindazért, ami az életünket széppé, élhetõvé teszi, ami boldogsággal tölt el bennünket. Különösen igaz ez most, karácsony tájékán. Minden embernek arra kell törekednie, – mondta, hogy viszonozza Isten szeretetét, azaz úgy éljen és szeressen, hogy méltó legyen az újabb és újabb ajándékokra. Isten áldó kezeként tartson számon minket családunk, munkatársaink, és a többi ember, akivel nap nap után dolgunk akad. A szentesiek számára azt kívánta tehát, hogy egymás számára legyenek a legszebb karácsonyi ajándék…
A liturgia végeztével a Máltai Szeretetszolgálat helyi tagjaival találkozva, õket üdvözölve újból valódi ajándékozó testvérekkel akadt dolga. Hiszen játékokat, almát, könyveket, s még sok hasznos felajánlást vihetett magával a rászoruló erdélyi gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez. Mind-mind a Máltai Szeretetszolgálat gyûjtötte itt Szentesen, illetve szervezte meg, hogy az adományok jó idõben célba találjanak Csaba testvér által. S gyûltek is szép számmal sorban a csomagok. Felvételünk is errõl a pillanatról tanúskodik.

Kép és szöveg:  – te.-

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.