Aktív gazdaság

Szentes város Önkormányzata üzleti fórumot szervez december 15-én az ifjúsági házban. 16 órától az érdeklődők az alábbi témákban hallgathatnak meg tájékoztató előadásokat:

Tímárné Staberecz Teréz okleveles könyvvizsgáló az adótörvények 2006 évi változásait, s azok hatásait elemzi. A banki források egyszerű és gyors formáiról banki szakemberek tartanak ismertetőt, de a program vendége lesz Semperger Kinga pályázati tanácsadó és Czirok Jánosné, a polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője is, akik szintén érdekes és hasznos információkat osztanak meg a program résztvevőivel.

Egy hozzászólás “Aktív gazdaság” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Az első, ám a hagyományteremtés szándékával szervezett fórum ezúttal viszonylag kevés, a gazdasági élet területén tevékenykedő érdeklődőt vonzott. A program tervek szerinti negyedévenkénti ismétlése azonban hasznos lehet, amennyiben sikerül olyan előadókat megnyerni, akik az üzleti kört leginkább érintő kérdésekben tudnak naprakész tájékoztatást adni.
    Ezúttal is számos hasznos információt hallhattunk. Új adónemként jelentkezik jövőre a luxusadó, amelyről az önkormányzatok rendelkeznek. A tíz évnél fiatalabb ingatlanok bevallási kötelezettsége 457 m2-től, míg a három évtizedet meg nem haladóké 526 m2-től kezdődik.
    Változik az adózás rendjéről szóló törvény is jövőre. Az egyéni vállalkozók negyedévente lesznek kötelezettek adóbevallásra. Cél továbbá, hogy év végére harmincezer vállalkozás éljen az elektronikus bevallás lehetőségével. Bevezetik a minősített adózó státuszt, ami az elismerés mellett előnyökkel is jár majd. Tímárné Staberecz Teréz okleveles könyvvizsgáló figyelmeztetett az iratőrzés szabályaira is. A sokéves iratok megsemmisítése sem szerencsés, csak nagyon szigorú adminisztáricós kötelem mellett lehetséges.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.