Programajánló

A városi könyvtárban szeptember 30-án Máté Péter emlékestre kerül sor. Előadók: dr. Horváth György és Mihály Béla. Az érdeklődőket 18 órára várják.
(http://www.youtube.com/watch?v=Vk1QQP7O3dM)**

Újra indul a Bibiliai előadássorozat. Október 1-én 18 órakor “Teremtés és bünbeesés” címmel Cserbik Attila bibliaoktató tart előadást.

Október 3-án 15 órára Nagyné Szabó Ili kiállítására hívják a képzőművészetek iránt fogékony közönséget. Az alkotásokat Bíró Jenő festőművész ajánlja a látogatók figyelmébe. Közreműködnek: Gálfi László ny. tanár és Vass Pál.

Az alkotó így vall magáról: “Gyerekként megszállottan rajzoltam. Mindenütt mindent, ülve, állva, szó szerint. A kiflire kapott filléreken is rajzlapot vettem, de a folyosó is kihívást jelentett. Táncoló Donald kacsákkal tettem mozgalmassá az egyhangó falakat.
Kamaszként Tokácsli Lajos festőművész szakkörében próbáltam utánozni a “nagyokat”, és szívtam magamba az alkotás levegőjét. Az élet azután átírta a történetet. Szakmát választottam, kozmetikus lettem, így az élő emberi bőrt szépítettem és színeztem tovább. Ezt teszem a mai napig.
Elhatározásomat, hogy újra kezdeni soha sem késő, a Bíró Jenő festőművész vezette újonnan megalakult képzőművészkör érlelte meg bennem. Előkerültek a padláson 40 éve őrizgetett mappák, megsárgult lapok, porló-málló pasztelkréták és az idővel dacoló rajzszén forgácsok. Az eltelt öt év munkáiból válogattam első, egyben bemutatkozó kiállításom anyagát.”
Megtekinthető: október 22-ig.

** Az alkalmi klipp készítője a … de egy csep föld… sornál a szentesi néhai Katona Imre festményét használja. Ez dupla szívdobbanás, köszönet érte.

Egy hozzászólás “Programajánló” bejegyzésre

  1. Tamás Kata:

    A Hegedűs László Helyőrségi Klubban október 1-én nyílt közművelődési délután keretében Poszler György tanár tart előadást a 13 aradi vértanú életcéljáról és katonai érdemeikről. Az érdeklődőket 14 órára hívják.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.