II. Lepényváró Fesztivál Lapistón – Esélyek a város szélén…

Szerény jó indulattal mondhatjuk a Szentestõl tizenhárom kilométerre lévõ Lapistóról, hogy egy város széli oázis, ám helyzeténél fogva ez a legjobb jelzõ. Mivel nem önálló település, ezért nem élvezheti a környezõ, ötezres statisztikai lélekszám alatti falvak elõnyeit. Szentes belterületeként a városrészek esélyeiért verseng, s abban, hogy talán nem marad le, figyelemfelhívó mozzanat volt a július 25-én rendezett II. Lepényváró Fesztivál eseménysora.

Remek idõ, remek hangulat, sok érdeklõdõ, a gádorosi Varga Pékség jóvoltából négy féle lepénybõl kínálnivaló, játékos vetélkedõ és színvonalas kulturális mûsorok mellett a bankett teszi felejthetetlenné a vendégek és falubeliek számára ezt a napot. A Május 1 Agrár Zrt. orosházi úti irodájában három kiállítás, a Május 1 tsz. és a térség történetét feldolgozó, valamint a fesztivált szervezõ Mosolygósabb Régióért Egyesület által rendezett “Kicsim és a kedvence” nemzetközi fotópályázat válogatás tárlata, valamint a szegvári Vas Zoltán és a szentesi Török Károly famunkái nyújtottak további  tartalmas látnivalót. Két lovas kocsi szolgálta a kicsik és nagyok kíváncsiságát, akik ismerkedhettek Lapistó, Fertõ és Dónát élõvilágával, a táj szépségével és tiszta levegõjével.

A rendezvény kiemelt támogatója a Városi Visszhang Szerkesztõsége volt. Köszönjük a rendezvény sikere érdekében tett felajánlásokat a Május 1 Agrár Zrt és a Terra Coop Kft-nek, a gádorosi Varga Pékségnek, Szentes Város Önkormányzatának, a Dónát Dairy és a HSS Agri Service Kft-nek, a Szentesi Fogathajtó Egyesületnek, a Co-Ver Energy Holdingnak, a Séf Kft-nek, a CHIO-nak, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnek, az Sz-Trans Bt-nek, a Szuperinfónak, Borsos Zsigmondnak.  A Hunor Coop Zrt-nek, az általuk szponzorált játék nyertesei a következõk: Kövér Kis Lajosné, Péter László és Balogh Ágnes, mindannyian Orosházi úti lakosok. A Gazda-Olimpia Móróné Tulipán Edit önkormányzati képviselõ által felajánlott fõdíját a szentesi Bugyáné Szá-mel Éva nyerte. A viseleteket a SINOSZ Szentesi Szervezetének köszönjük. 

(Fotók: Dömsödi Teréz és Mihály)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.