Szentesi kislány a Nemzeti Vágtán – Klárika városunkat képviseli

Garabuczi Klára Izabella Szentesen született testvéreivel. A 11 éves kislány az olimpiai sportolók iskolája, a Csanádi
Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium negyedikes tanulója. A tanévet 4,5 feletti átlaggal végezte. Édesanyja Körmendi Klára a szentesi kórházban dolgozott ápolónőként, a szakmáját ma Budapesten folytatja. Július másodikán Szabó Zoltán Ferenc polgármester vendége volt édesanya és lánya, a szentesi nagymama, Körmendi Béláné is elkísérte őket. A látogatás apropója, hogy Klárika július 21-én, Szemenyén a Nemzeti Vágta Gyermek Huszár elővágta 10-13 évesek kategóriában, Lilibet ZT hátán lovagolva, Szentest szeretné képviselni. Ehhez a város polgármesterétől ajándékba kapta a város zászlaját.

A találkozóra a kislányt elkísérte az edzője, Kovács Laura, aki a Zordon Time lovas csapat szakedzője. Laura 2023-ban megnyerte a Hortobágyi Nemzeti Vágtát. Elismert oktató, sportoló. Az idei Nemzeti Vágtán is indul, immár gobé kategóriában. Azonban mára Klárika is elkönyvelhet magának szép sikereket, hiszen tavaly a Magyar Póni Championatusban a Baján Team képviseletében versenyezve 2.-3. helyezéseket ért el, s már Szlovákiában is dobogós lett. Érthető, hogy zsoké szeretne lenni, ahogy azt a polgármesteri érdeklődésre el is mondta. A sikeres felkészítéshez, állóképessége javításához hozzájárul továbbá Nagy Bettina személyi edző, sport- és fittneszmodell is. Klárika komolyan veszi az edzéseket, vállalja a heti legalább háromszori felkészülést, kéthetenként a versenyeket.

Az édesanyja a polgármesteri érdeklődésre elmondta, a Covid időszakában dőlt el, hogy Klárika lovagolni fog, mivel a szabadban végezhető sportok engedélyezettek voltak. A lovagláshoz kedve volt. Körmendi Klára szólt arról is, hogy folyamatosan kétlaki életet élnek, az ünnepek, családi, baráti összejövetelek miatt sohasem hagyják el Szentest végleg. A gyerekek sportkarrierje miatt választották a fővárost. Szentes azonban mindig megmarad olyan helyként, ahová igazán hazajárnak.

A kis Klárika félénken mesélt magáról. Elmondta, hogy a lovaglásban a vágtázást szereti igazán. Az iskolában pedig a matematika, az angol, a biológia és környezetismeret a kedvelt tantárgya. Nagyon szereti Zora kiskutyáját, aki mindig hazavárja. Megtudtuk, hogy kedvenc színe a kék, ami Szentes zászlajában a mérvadó.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.