Végtelen energia – a diákok között is!

A TESLA teszt az iskoládért! című online vetélkedő eredményhirdetésére május 30-án került sor a Városházán, ahol Szabó Zoltán Ferenc polgármester kiemelte, hogy a vetélkedő ötlete a Tesla – Végtelen energia c. musical show megrendezéséből adódott. Megköszönte a teszt összeállítását és a színvonalas szervezést Bocskay Istvánnak. Szólt arról, hogy az időjárás okozta izgalmak mellett az előkészületek rendben zajlottak. A musical show szentesi befogása és megrendezése kapcsán felmerült sok-sok örömteli feladat, köszönetet mondott minden segítő, támogató hosszú hónapokon át kifejtett kitartó munkájáért. Szólt arról, hogy a teszt feladatok megoldásához a HSzC Pollák Antal Technikum diákjai és tanárai alkották meg a szükséges technikai felületet. – Szépen együtt igyekeztünk Szentes különleges kulturális rendezvényéért munkálkodni – jegyezte meg.

Elárulta, hogy Szentes vállalkozásai több mint 5 millió forinttal támogatták a Tesla produkciót, hiszen 10-től 50 jegyet vásároltak a dolgozóiknak a bemutatóra. Az érdeklődés talán a kifejtett intenzív marketing tevékenység miatt sem hagyott alább. Ennek is köszönhető a teltházas produkció – hallhattuk.

Majd Szabó Zoltán Ferenc ismertette, hogy a vetélkedőben 11 oktatási intézménye vett részt városunknak. A kitöltött kvízek száma 1786, amely az összes iskolai diák létszám 42,8%. Szentes Város Önkormányzata gazdag sportszer csomagokkal jutalmazta az élen végzett hat oktatási intézmény részvételét, ennek megfelelően a 6. helyen végzett a HSzC Boros Sámuel Technikum 52,6%-os részvétellel. Az 5. helyet szerezték meg a Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde tanulói 52,9%-kal.  A 4. helyen a HSzC Pollák Antal Technikum tanulói végeztek a feladatlapok 68,8%-os kitöltésével. A jelképes dobogó 3. fokára állhatott a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola a maga 91,2%-os teljesítményével. Őket a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda előzte meg 95,1%-os aktivitással. Ezt a vetélkedőt az Alföldi ASzC Bartha János Kertészeti Technikum tanulói nyerték oly módon, hogy az iskola minden tanulója kitöltötte a kvíz feladványt. Így 100%-os teljesítményt nyújtottak, aminek a jutalma a sportszereken túl egy 400.000 forint értékű utalvány, amelyet a Szentesi Művelődési Központ közreműködésével használhatnak fel. Petro Henrietta, az iskola testnevelő tanára érdeklődésemre elmondta, hogy a teszt kitöltése nem volt nehéz a tanulók számára. Bocskay István szervezőtől megkapták az ismertetőket, amelyeket pontosan áttanulmányozva, megismerték a válaszokat is a feltett kérdésekre, s egyben Nicola Tesla életéről sok érdekességet megtudhattak a tanulóik. Érdeklődéssel és lelkesedéssel vettek részt a játékban és köszönik a sok-sok értékes ajándékot.

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont nevében Dr. Kerekes Valéria igazgató asszony kiemelte a Szentesi Művelődési Központ és a Sportközpont közreműködését a produkció sikerében.  Bejelentette, hogy a tesztet kitöltő diákokat várják az Üdülőközpontban, amikor egy napon át ingyenesen vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait. A felajánlás igénybe vétele folyamatos június 30-ig. Az az osztály, amelynek legalább fele részt vett a játékban, ők együtt, bejelentkezve, a kért időpontban lehetnek az Üdülőközpont vendégei.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.