Változatlan a vezetőség az Iparosoknál – Hasznos javaslatokat kaptak a szentesiek

A Szentes és Vidéke Ipartestület május 9-én tartotta tisztújító közgyűlését az Arany János utcai székházukban, amelyre vendégek is érkeztek. Köszöntötte a testület tagjait Dr. Hadikné Varga Mária Aranykoszorús mesterfodrász, diplomás szakoktató, aki a Csongrád-Csanád Vármegyei Ipartestület elnöke és férje, Dr. Hadik György, aki a makói képviselő-testület tagja, és szaktudásával folyamatosan segíti a makói iparosokat.

A közgyűlésen résztvevő tagság először megkoszorúzta az első világháborúban elesett iparos társak emléktábláját. Majd Kádasi Zoltán elnök oklevelet adva át az új tagoknak, mutatta be őket a tagságnak. Ezután Hankó Györgyné kért szót, aki a Csodafiú szarvas népzenei DVD egy-egy példányát adta át Kádasi Zoltán és Ollai István vőfélyeknek.

Elnöki beszámolójában Kádasi Zoltán arról tájékoztatta a tagokat, hogy a tagdíj kintlévőség még mindig nagyon magas, megközelíti a 600 ezer forintot. Ismertette, hogy az elmúlt évben 9 alkalommal tudták bérbe adni a székházukat különféle családi rendezvényekre. Aki szívesen igénybe venné a termet, ahol 60-70 fő kényelmesen elfér, a kadasiszaki@gmail.com e-mail címen veheti fel a kapcsolatot. Majd arról is szólt, hogy az októberben beadott pályázatuk elbírálását még várják. Az év végi rendezvényük jól sikerült, a fenyőfát most is egy rászoruló család számára továbbították. Rendszeresen együttműködnek a Szentes Polgárőr Egyesülettel és az Együtt Szentesért Egyesülettel. Így bízik abban, hogy a Tiszai Családi Napot idén is megrendezhetik.

A beszámolók elfogadása után titkos szavazással került sor a vezetőség újraválasztására. Mivel a tagság előzetesen a most regnáló elnökség megtartását javasolta, a szavazást követően sem érhetett senkit meglepetés.

Az 5 tagú elnökség tagjai: Kádasi Zoltán elnök, Dömsödi Zoltán alelnök, Paksi Anikó, Farkasné Balázsi Judit és Dancsóné Szalai Erika elnökségi tagok. Két póttagot is választottak a jelenlévők Pallagi Lászlóné és Udvardi Lászlóné személyében.

Dr. Hadikné Varga Mária megyei elnök arról tájékoztatta a szentesieket, hogy tagsági igazolással hogyan vehetik igénybe a hévízi üdülő szolgáltatásait. Arra hívta fel a tagság figyelmét, hogy fontosak a pályázatok. Makón alapítványt is létrehoztak, folyamatosan pályáznak, több, kevesebb sikerrel. A fiatalokat az iskolák felkeresésével igyekeznek megnyerni, és a közös projekteknek köszönhetően tavaly 18 vállalkozással bővült a tagságuk. A fiatalok az együttműködést azzal is meghálálják, hogy működtetik a közösen létrehozott podcast stúdiót, hasznos információkat szolgáltatva a vállalkozásoknak, az iparosságnak és az érdeklődő lakosság számára.

Dr. Hadik György az elhangzottakhoz hozzáfűzte, az eszközállomány fejlesztésére és weblapszerkesztésre nyertek legutóbb pályázatot. A weblap azért fontos, hogy a korrekt árképzés garanciájával ajánlják ki a tagjaikat a leendő ügyfelek számára. Igyekeznek a dolgok elé menni, így mára napelemmel segítik a székházuk fűtését.

Kép és szöveg: dite

Az elnökség, balról: Dancsóné Szalai Erika, Pallagi Lászlóné, Kádasi Zoltán, Udvardi Lászlóné, Farkasné Balázsi Judit, Paksi Anikó. Hiányzik a képről: Dömsödi Zoltán. Fotó: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.